• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Yüreğir`e Üç Yeni Köprü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan biri Yeşil Bulvar, diğer ikisi Sarıçam Deresi üzerine kurulan 3 köprüde son aşamaya gelindi

\"Akıllı Dokunuş Projesi\" kapsamında kent içi trafiği rahatlatmak için PTT Evleri Mahallesi`nde DSİ sulama kanalı ile Özgür Mahallesi ve Kiremithane Mahallesi`nde de Sarıçam Deresi üzerindeki 3 ayrı köprünün yapım çalışması devam ediyor.

Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde ana cadde ve meydanlar ile kavşaklarda düzenleme çalışmaları ile yeni bulvar açma çalışmalarının devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, \"Doğu-batı, kuzey-güney ayrımı ve ilçe farkı gözetmeksizin hizmet üretmeye devam ediyoruz. Amacımız akıllı dokunuşlarla trafiği rahatlatmak, vatandaşlarımızın kent içinde rahat ve güvenli, zaman kaybetmeden bir yerden bir yere ulaşmasını sağlamak. Bu amaçla Yüreğir`in çeşitli bölgelerinde başlattığımız 3 ayrı köprü yapımında son aşamaya geldik\" dedi.

Köprülerden birinin PTT Evleri Mahallesi`nde Yeşil Bulvar`da yer alan DSİ`ye ait sulama kanalı üzerine yapıldığını belirten Aldırmaz, \"Bu köprü 30 metre genişliğinde 17 metre uzunluğunda olacak ve bölgedeki trafik akışını rahatlatacak. Vatandaşlarımız sulama kanalından karşıya geçmek için uzun bir yolu kat etmek zorunda kalmayacak. Ayrıca itfaiyemiz olası bir yangına daha çabuk müdahale edebilecek. Ayrıca Sarıçam Deresi üzerine yapılacak iki köprüden biri Özgür Mahallesi`nde olacak. 44 metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki bu köprü D-400 Karayolu ile Kozan Yolu arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak. Çamlıbel Mahallesi ile Kiremithane Mahallesi`ni birbirine bağlayacak diğer köprü ise 46 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olacak. Bu iki köprüyü 20 güne kadar tamamlayıp, hizmete açmayı planlıyoruz. Bu köprülerin tamamlanmasıyla daha önce 18 olan köprü sayısı 21`e çıkacak. Amacımız Adanalıların hayatını kolaylaştırmak. Bunun için çalışmalarımıza yoğun olarak devam ediyoruz\" şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir