• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Makedonya Türk Dizilerini Yasaklıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Makedonya, Balkan ülkelerinden Makedonya Türk dizilerine yasak koyacağını açıkladı.

Gün boyu yayınlanan Türk dizilerinin ev kadınlarını ekrana kilitlediğine dikkat çeken Makedonya Enformasyon ve Toplum Bakanı Ivo Ivanovski başta Muhteşem Yüzyıl olmak üzere Türk dizilerinin gündüz ve prime-time saatlerde yayınlanmasını engellemek için televizyon kanununda değişiklik yapacaklarını söyledi.

Ivanovski, "Türk dizileri yüzünden kendi yapımımız olan televizyon programları gece yarısından sonra yayınlanmaya başladı. Kanallar arasında dolaştığımda bile "Muhteşem Yüzyıl", "Ezel", "Binbir Gece" gibi Türk dizilerine rastlıyorum. Hepsi çok güzel diziler ama 500 yıl Türk esaretinde kaldığımız yeter" şeklinde konuştu.

HaberTürk`te yer alan habere göre Bakan, kademeli olarak Türk dizilerini yayından kaldıracak bir yasa tasarısı hazırladıklarını, 2013`te yürürlüğe girecek bu tasarıya göre, 08.00 ve 20.00 saatleri arasında TV kanallarında Makedon belgesel ve dizilerini ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Türk dizileri hakkında daha önce de Yunanistan`da tartışmalar yaşanmış, Türk dizilerinin Yunan televizyonlarında yasaklanması çağrısında bulunulmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir