• DOLAR 32.532
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2483.801
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: OKUL ÇAĞINDAKİ 5 BİN ÇOCUK OKUMUYOR
Türkiye`de ve Van`daki eğitim sıkıntılarını değerlendiren Eğitim Bir-Sen Van şube Başkanı Süleyman Şakar, 4+4+4 eğitim sistemini şu anki gidişatını, dindar nesil kavramını, başörtüsü sorununu ve Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu`nun açıklamaları ile ilgili Van Olay`a konuştu.

Rahmeteli Muhtaçların Umudu Oldu
Van`da yaptığı hayırlı hizmetlerle tanınan Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği 2012 yılı Ekim ayı raporunu açıkladı.

Kendi Yolunu Kendin Yap
Van`ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı ve Yukarı Tulgalı köyünde yaşayan vatandaşlar, yer yer tahrip olan yollarındaki çukurları kendi imkanları ile yamalayıp düzeltmeye çalıştılar.
Köylüler, geçen yıl yapılan yolun kısa süre içinde delik deşik olmaya başladığını belirterek, yaşadıkları sıkıntıyı gidermek için birleşip kazma ve küreklerle derin çukurları doldurarak yamalamaya karar verdiklerini anlattılar.

Kulağına Tespih Boncuğu Kaçtı
Soner Gündağ adlı vatandaş çocuğuyla oynarken çocuğun attığı tespih boncuğu kulağına kaçtı. Kulak zarına yerleşen tespih boncuğu Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahale sonucu çıkarıldı.

BÖLGE GAZETESİ: KEŞKE O ÖLENLERİN YERİNE BEN ÖLSEYDİM\"
Van`da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli ile davanın ilk duruşma bugün görüldü. Davanın tek tutuklu sanığı olan Bayram Oteli`nin işletmecisi Tevfik Bayram, binalarının iki kez teknik ekipler tarafından incelendiğini belirterek, \"Keşke o ölenlerin yerine ben ölseydim\" dedi.

Esnafımız Rahat Bir Nefes Alacak\"
Esnaf ve Sanatkârlar Odası (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, vergi borçlarının ertelenmesi kararından çok mutlu olduklarını söyledi.

GAZETEVAN: KIZ ÇOCUKLARINI OKULA KAZANDIRMA HİBE PROGRAMI
Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) operasyon faydalanıcısı olarak yürüteceği hibe programı kapsamında Türkiye`de eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim-işgücü piyasası arasındaki bağın geliştirilmesi ve özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması amaçlanıyor.

VAN HAVADİS: HEY MALAMINI ANLAYIŞA BAK!
Milli Eğitim Müdürlüğü olmayan okula öğrenci topluyor. Van`da öğrenci gidecek öğrenci bulamıyor, Milli Eğitim Müdürlüğü iş olsun diye bir çalışma başlattı. Gezme ve Kız öğrenci toplama operasyonu. Milli Eğitim Müdürlüğü köyler çıkacak ve kızlarını olmayan okula gönderin diyecek. Hadi hayırlısı!

Aras Kime Yüklendi
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van`ı yeninden inşa etme seferberliğiyle birlikte TOKİ konutlarındaki başarılarının bazı kesimleri oldukça rahatsız ettiğini belirterek, \"Biz onları varsa vicdanlarına, yoksa da ancak Allah`a havale ediyoruz\" dedi.

WAN HABER: HAVAALANLARINDA KÜRTÇE ANONS YAPILABİLİR
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sedat Laçiner, terör meselesinin çözümünde terör örgütün önünde olmak gerektiğini söyledi. Ana dilde savunma hakkının çoktan uygulamaya konulmuş olması gerektiğini söyleyen Laçiner, \"Bazı alanlar var ki, bunlarda iyileştirmeye gitmememiz bizim açımızdan ayıp. ABD seçimlerinde Teksas`ta 4 dilde oy pusulası basıldı. Bizim ülkemizde Kürt yok mu? Seçim pusulalarını Türkçe de yaparsınız, Kürtçe de yaparsınız. Mesela Havaalanlarında Kürtçe anons yapılsın. Türkçe yapılıyor, İngilizce yapılıyor, bir de Kürtçe yapılsın. Dünya yıkılmaz\" dedi.

MERKÜR HABER: VAN`IN YENİ İMAR PLANI HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
Van Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan protokolün ardandan, kentin belirli bir bölümü ile ilgili askıya çıkan yeni \"İmar Planı\" vatandaşların bilgisine sunuldu.

VAN SESİ: ACILAR TAZELENDİ
Van`da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli ile davanın ilk duruşması dün görüldü. Davanın tek tutuklu sanığı olan Bayram Oteli`nin işletmecisi Tevfik Bayram, binaların iki kez teknik ekipler tarafından incelendiğini belirterek, \"Keşke o ölenlerin yerine ben ölseydim\" dedi.

DOĞU ANADOLU: MÜKELLEFLERE UYARI!
Van Defterdarlığı, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı`nın 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Van`daki bütün mükellefler için vergi uygulaması bakımından mücbir sebep hali ilan edildiğini ve bu halin o tarihten başladığını belirtti.

ŞARK YILDIZI: TRAFİK DÜZENİ ONLARA EMANET
Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü`nde görev yapan ilk kadın trafik zabıtaları ulaşım denetimlerine başladı.

İKİ NİSAN: KÖYLÜLERDEN YOL ÇALIŞMASI
Van`ın Özalp ilçesine bağlı Aşağı ve Yukarı Tulgalı köyünde yaşayan vatandaşlar, yer yer tahrip olan yollarındaki çukurları kendi imkanları ile yamalayıp düzeltmeye çalıştılar. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir