• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara`nın kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon`un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege`de kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların, Trabzon`un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde, iç kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon`un doğusu ile Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, güneydoğusu yer yer çok bulutlu, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı bulutlu, sabah saatleri yer yer sisli (5/15)
İstanbul: Parçalı çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı (12/17)
İzmir: Az bulutlu ve açık (11/20)
Bursa: Parçalı çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı (8/15)
Konya: Parçalı bulutlu, sabah saatleri yer yer sisli (5/13)
Adana: Az bulutlu ve açık (11/23)
Mersin: Az bulutlu ve açık (15/22)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (8/19)
Batman: Parçalı bulutlu (9/16)
Şanlıurfa: Az bulutlu (10/22)
Gaziantep: Az bulutlu (8/19)
Mardin: Az bulutlu (9/15)
Van: Çok bulutlu (2/11)
Bingöl: Parçalı bulutlu (6/17)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir