• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
 Hükümlülere `İyi Çocuk` Ödülü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadilde savunmaya olanak sağlayan kanun tasarısına iyi halli hükümlülere ödül verilmesine ilişkin bir madde de konuldu. İyi halli hükümlüye cezaevi yönetimince hediye ya da takdir belgesi verilebilecek. Tahliye olurken de iş bulabilmesine katkı için ‘’Tavsiye mektubu’’ düzenlenecek.
 
Gazeteport`un haberine göre mevcut ceza infaz yasasında, genel uyum, tutum ve kendilerine verilen işlerdeki gayretleri görülen hükümlülere teşvik esaslı ayrıcalıklar tanınması öngörülüyor. Bu maddeye ek olarak düzenlenen yeni değişiklikle de, ‘’Hükümlülere ödül olarak; azami ziyaret süresi uygulanabilir.

Tek kişilik odalarda TV bulundurma imkanı, takdir belgesi, hediye veya  tavsiye mektubu verilebilir. Sosyal, kültürel ve sportif  etkinliklerden öncelikli olarak ve daha uzun süreli yararlanmaları sağlanır’’ maddesi ekleniyor.
 
HİLMİOĞLU MADDESİ

Yeni yasa tasarısı ile ölüm ve hastalık izni verilen tutuklu ve hükümlülerin geceyi ailesinin evinde geçirebilmeleri için de düzenleme yapılıyor. Hükümlü, izin süresi içinde gece konaklaması gerektiği takdirde kendi  evi veya ana, baba, eş, kardeş veya çocuğunun evinde veya kapalı ceza infaz kurumunda kalmasına, gidilen yerin Valisi karar verecek. Daha önce bu kararı Jandarma veriyordu.
         
Geçen ay trafik kazasında oğlunu kaybeden eski rektör ve Ergenekon davası sanığı Prof. Fatih Hilmioğlu’na cenaze için izin verilmiş ve Ankara’daki törenin ardından geceyi ailesinin evinde geçirmesi ise engellenmişti. Hilmioğlu’nu getiren Jandarma görevlileri bu izini vermeyince, Hilmioğlu da bir gece Sincan Cezaevinde kaldıktan sonra tekrar İstanbul’a götürülmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir