• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...

BİNGÖL- Müsait yapısı ile bile yatırıma hasret kalan Bingöl ve Genç İlçesi için dönüşler başladı. BİNDAP, projelerini bir bir hayata geçiriyor. BİNDAP Bingöl`de olmayan bir yatırıma imza attı. Kurulan Kuluçka Makinesi ile kanatlı hayvan üretimine başlandı.

 

Yıllardır ekonomik sıkıntı çeken Bingöl ve İlçelerinin yatırımlara hasret olduğunu vurgulayan Bingöl Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Platformu (BİNDAP) Bingöl Şube Başkanı, İş Adamı M. Yaşar Devran, Bingöl`ün özellikle yatırımlara son derece müsait yapısı olan Genç`in BİNDAP ile cazibe merkezi olacağını belirtti.

 

"Yumurtanı Getir, Civcivini Götür"
BİNDAP Bingöl`de kurduğu Kuluçka Makinesi ile Bingöllü vatandaşlara kanatlı hayvan üretimi konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor. BİNDAP Bingöl Şube Başkanı Devran, yumurtasını getiren her vatandaşa 21 gün sonra civcivini cazip bir fiyata vereceklerini söyledi. Devran, kurdukları Kuluçka makinesi ile tavuk, hindi, kaz, ördek, bıldırcın, keklik ve Deve Kuşu üretileceğini kaydetti.



Kuluçka Makinesini Bingöl için büyük bir nimet olarak nitelendiren Devran, "Vatandaşlarımız, hindi ve tavuk civcivlerini başka illerden çok pahalıya satın alıyor. Biz bu hizmetle bunun önüne geçtik ve çok cazip fiyatlara satacağız. Hatta kendi getirdikleri yumurtaları kuluçka makinemizde civcive dönüştürüp kendilerine getirdikleri, yumurta sayısının yarısı kadar civcivi bedava vereceğiz. Makinemiz bir seferde 300 adet civciv üretimi yapıyor. Tek sıkıntımız bölgede döllü yumurta bulamamak. Kuluçka makinemiz BİNDAP`ın Bingöl`e hibesidir. Buradan elde edilen gelirler çeşitli eğitim yardımlarında kullanılacaktır. Kuluçka Makinemiz Bingöl halkına hayırlı olsun. Kuluçka Makinesinin Bingöl`de kurulmasına ve Bingöl`de kanatlı hayvan üretiminin başlamasında etkin rol alan BİNDAP Başkanı Kemal Övün ve bütün BİNDAP ailesine teşekkür ediyorum" dedi.



Projeler Üretip İş Sahası Yaratacağız
Devran, "Bir çatı altında topladığımız birçok işadamı arkadaşlarımızla Bingöl`e ciddi yatırımlar hedefliyoruz. Öncelikle bu işadamı arkadaşlarımızla Kooperatif çatısı altında toplanarak bu şekilde ilimize gerekli olan iş sahasını sağlamayı düşünüyoruz. Ciddi bir iş sahası oluşturmak için üretime dayalı çalışmak lazım ve bizde bunun bilincinde olarak üretime dayalı çeşitli fabrikalar kuracağız. Bingöl`ün yerüstü ve yer altı zenginliklerinden faydalanarak bu projelerimizi hayata sokacağız. Bingöl ve özellikle Genç ovası gelişmeye ve yatırımlara çok müsait bir yapıda. Bu alanları tüm Bingöl halkının da desteği ile cazibe merkezi haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.



Sanayici ve işadamlarıyla birlikte sorunlara çözüm yolları geliştirmek, ülkenin ekonomik gücü içerisinde milli tasarrufların artırılması ve topluma yöneltilmesini teşvik etmek amacında olduklarını belirten Devran, "BİNDAP olarak özel ve resmi kurumlarla işbirliği içerisinde ortak bir gelecek vizyonuyla, üyeler arasında ciddi ve kalıcı yatırım ortaklıkları için kapılar açmayı hedefliyoruz. Hızla değişen iş dünyasının yeni değerlerini üyelerimize tanıtarak, ülkemizdeki ve dünyamızdaki değişim trendlerini takip edip, bunlara uygun fırsatlar sunmaya çalışacağız. Ayrıca, yeniçağın profiline uygun iş adamı olmak için çaba harcayanlara, eğitim seminerleri ve programlarına iştirak etme fırsatı sunuyoruz. Bu eğitim programları, kişisel yetenekleri keşfetme, özgüven ve girişimcilik duygularını pekiştirerek yeni ufuklara açılma cesareti veriyor" şeklinde konuştu. (Ali Yıldırım-İLKHA)