• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
 Çeçenistan`da Başörtüsü Baskısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeçenistan`ın başkenti Caharkale`de tesettürlü bir genç kızın silovikler tarafından baskı gördüğü kaydediliyor.
Ajans Kafkas`ta yer alan habere göre Caharkale sakinleri, tesettürlü bir genç kızın güvenlik birimi mensuplarınca kaçırıldığını söyledi. Vatandaşların ifadesine göre olay başkent Caharkale`de 8 Kasım`da meydana geldi. Genç kız, üst düzey bir yetkilinin de içlerinde olduğu siloviklerce alıkondu ve hakarete uğradı.

Görgü tanıklarından biri "Kız başörtülü ve pardesülüydü. Yeşil ışıkta caddenin karşısına geçtiğinde yabancı markalı, siyah birkaç araç durdu. Bir adam dışarı çıktı ve kıza bağırmaya başladı, ardından korumalar onu araçlardan birine bindirdiler ve uzaklaştılar" açıklamasında bulundu.

Kısa bir süre sonra serbest bırakılan genç kızın siloviklerin bu hareketinden ötürü şikayetçi olup olmadığı bilinmiyor.
Olayı tanıdıklarından duyduğunu ifade eden Zarema adlı bir kadın, kadınların nasıl giyineceğine müdahale eden yönetim ve güvenlik organlarını şu sözlerle eleştirdi: "Bildiğim kadarıyla bu kız enstitü öğrencisiydi ve dersten geliyordu.

Ramzan Kadirov tüm genç kız ve kadınların tesettürlü olmasını istemişti, şimdi ise İslama uygun giyinenler vahhabilikle suçlanmaya başladı. Bir insan dinine uygun giyinmekle vahhabi olmaz.

Biz kadınlardan ne istediklerine net olarak karar verirlerse kendileri için daha iyi olur. Daha önce tesettürsüz kadınlar baskı görüyordu, şimdi de kadınların bu şekilde giyinmesi onları rahatsız ediyor".

Bu haberler de ilginizi çekebilir