• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Rusya İnsansız Hava Saldırı Aracı Üretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus savaş uçağı üretim firması Sukhoi şirketi, projenin gerçekleştirilmesi için kısa bir süre içinde çalışmalarına başlayacak.

Basına açıklama yapan Rusya Birleşik Uçak Şirketi Başkanı  Mihail Pogosyan, Sukhoi firmasının ürettiği son model avcı uçaklarının yanı sıra, stratejik bir alan olan insansız saldırı hava aracı üretimine de odaklanacağını açıkladı. Keşif ve saldırı amaçlı olmak üzere iki farklı türde insansız hava aracı üretileceğini ifade eden Pogosyan, somut hazırlıklara başladıkları bilgisini verdi.

Diğer yandan, Rusya Birleşik Uçak Şirketi`nin özelleştirilmesi ile ilgili olarak da açıklama yapan Pogosyan, "Özelleştirmenin etkili olabilmesi için, öncelikle şirketin üretim hacminin genişletilmesi ve sermayesinin artırılması gerekiyor. Özelleştirme ile ilgili süreç konusunda son kararı hükümet verecek." şeklinde konuştu. 2006 yılında Rusya Başkanının talimatıyla kurulan Rusya Birleşik Uçak Şirketi, Sukhoi ve İrkut gibi bir çok stratejik askeri üretim şirketini tek bir çatı altında toplamıştı. Sukhoi, sivil amaçlı uçak üretimi de gerçekleştiriyor. Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir