• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Bursa Kur`an İlimleri ve Meal Sınavına Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Kur`an Nesli Platformu tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek olan Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı için hazırlıklarda sona gelindi. Platformun Bursa`da yapacağı sınava il genelinde 400 kişinin katılacağı belirtildi.
 
Kur`an ilimleri ve Meal Sınavına hazırlık amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Kur`an Nesli Platformu Bursa Koordinatörü Adnan Alınç, "Yaklaşık 2 ay önce afişlerimizi ve el broşürlerimizi bastırarak çalışmalarımıza start verdik. Bir çok mahallede yüzlerce iş yerine afişlerimizi büyük bir özveriyle astık, gerekli izinler dahilinde okullarda, camilerde ve esnafa olmak üzere 2 bin adet el broşürü dağıttık. Bu çalışmalarımızın sonucunda 400 civarında başvuru aldık." dedi.
 
Bu Sınavın Kaybedeni Yoktur
Gerek telefonla gerekse de yüz yüze görüşmelerde sınavın amacı ve önemi üzerinde durduklarını ifade eden Alınç, görüşmelerinde özellikle `bu sınavın kaybedeni yoktur. Kişi bir ayet bile, bu sınav vesilesiyle öğrenmişse bu kazançtır` dediklerinin altını çizdi.
 
Sınava hazırlık aşamasında ikişer cüzden oluşan 5 ayrı deneme sınavı ile 100 sorudan oluşan genel deneme sınavı yaptıklarını belirten Alınç, Bursa`da sınavın Osmangazi İlçesi Emek Mahallesinde bulunan Nezir Gencer Ortaokulunda yapılacağını söyledi.
 
Sınavın kapsamının 10 cüzle sınırlı olmasının ve sınav sonucunda ilk 10` a girenlerin umre ile ödüllendirilmelerinin tamamen teşvik amacı güttüğünü ifade eden Alınç, sınava gireceklere başarılar diledi.
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir