• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Viranşehir`e Sığınan Suriyelerinin Çilesi Bitmek Bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan kaçarak Viranşehir ilçesinde ikamet etmek zorunda kalan Suriyeli mülteci aileler yokluk ve sefalet içerisinde hayat mücadelesi veriyorlar.

Kışla mahallesi ile Bahçelievler mahallesinde ikamet eden Suriyeli ailelere Cami-Der sahip çıkmış ve acil ihtiyaç duydukları gıda giyim ve yaşamsal eşyalarını temin etmişti. Yeni mahalle ile Şırnak mahallesinde ikamet eden yaklaşık 30 aile ise kaderlerine terk edilmiş durumda. Aileler derme çatma çadırlarda ve sağlıksız ortamda yaşamak zorunda. Belediye ve diğer yetkililer nezdindeki başvuruları neticesiz kalmış durumda.

Ülkelerinde aylardır savaş yaşandığını ve son olarak Rasıleyn şehrinde yaşanan sokak çatışmalardan sonra her şeylerini orada bırakarak canlarını zor kurtardıklarını belirten mülteciler, \"Üzerimize doğru dürüst giyim eşyası bile alamadan kaçmak zorunda kaldık. Suriye`de evlerimiz, işlerimiz var iken bir anda ortada kaldık. Burada çoluk çocuk perişan olduk. Türkiye`deki akrabalarımızın yanına geldik fakat onların da hem maddi durumu yok, hem de bu Kalabalıkta olan bizleri barındırmalarının imkânı yok. Belediye ve yetkililer nezdindeki girişimlerimiz neticesiz kaldı. Çadırlarda yaşıyoruz. Soğuklardan çocuklarımız hastalandı. Yiyecek, giyecek, battaniye, yatak ve benzeri yaşamsal malzemeler ile barınma yerlerine acilen ihtiyacımız var. Bu gidişle ya hepimiz hastalık ve açlıktan öleceğiz veya ölümü göze alıp Suriye`ye döneceğiz.\" diye açıklamada bulundu.

Suriyeli ailelerin duyumunu alan Cami-Der, aileleri ziyaret ederek temel ihtiyaçlarını yerinde tespit etti.

Suriyeli ailelerin durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Cami-Der dernek başkanı Abdullah Çelik, \"Yaşam namına hiçbir malzeme mevcut değil. İmkânlarımız ölçüsünde bu ailelerimize yardımda bulunacağız. Fakat onların bu durumda yaşam mücadelesi vermesi başta yetkililer ve belediye olmak özere bütün Viranşehir`in ayıbıdır. Suriye`de insanlar ölürken burada insanlık ölmektedir. Biz Müslümanlar paylaşmayı peygamber efendimizin sahabeleri olan Esnar`dan öğrendik. Gün yardım etme günüdür. Belediyenin bu duyarsızlığı ve hiçbir Suriyeli aileye sahip çıkmamsı düşündürücü ve bir o kadarda üzücüdür. BDP Kürt milliyetçiliği üzerinden rant sağlarken, Suriye`den gelen ailelere (ailelerin çoğu Kürt kökenlidir ) sahip çıkmaması samimiyetsizlik örneğidir. Biz Cami-Der olarak gelen ailelerin diline dinine ve fikri düşüncesine bakmadan elimizden gelen yardımı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu İnancımızın ve insanlığımızın gereğidir. Bu mağduriyete sebep olan başta kan içici Esat ile Ortadoğu`yu sürekli karıştıran müstekbir devletleri telin ediyor ve Rabbimizin Müslümanlara nusretler nasip etmemsini diliyoruz \" diye açıklamada bulundu.

Suriyeli ailelerin bu dramı sürerken, bir çok ailenin bazı fertleri kayıp ve haber alınamıyor. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir