• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Öğrenciler istiklal marşını güzel okumak için yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te, İstiklal Marşının kabul edilişinin 98'inci yıl dönümü münasebetiyle Şahinbey Belediyesi tarafından anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arası "İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu yarışmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya katılan öğrenciler, büyük bir öz güvenle sahneye çıkarak okuma ve hitabet hünerlerini sergiledi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmada konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İstiklal Marşı'nın her hecesinin muhteşemlikle dolu olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı'nı kalbinden gelen imanla ve vatan aşkıyla yazdığını ifade eden Tahmazoğlu, "Yarışmamız anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam dört kategoride yapıldı. 32 anaokulundan 18 bin 466, 64 ilkokuldan 96 bin 247, 67 ortaokuldan 83 bin 464 ve 56 liseden 45 bin 488 öğrenci olmak üzere toplamda 243 bin 665 öğrenci yarışmamıza katılıyor. İstiklal Marşımız milletimizin bağımsızlık yolunda vermiş olduğu o kahramansı ve destansı mücadelenin şiire, mısralara dökülmüş hali. Rabbim bizlere bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı kalbinden gelen imanla ve vatan aşkıyla yazmış. Her kelimesi ve mısrası muhteşem. Allah Mehmet Akif Ersoy'dan da razı olsun. Tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir