• DOLAR 32.577
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2436.96
  • ...
İngiliz Ammy, Amine Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - İngiliz vatandaşı Ammy Jane Leemıng, İdil Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreni ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
Leemıng, İdil ilçe müftülüğüne müracaat ederek İslam dinine girmek istediğini bildirdi.Bunun üzerine İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Kur`an Kursu Öğreticisi Mehmet Zeki Ocak ve müftülük personeli Ramazan Budak`ın hazır bulunmasıyla bir ihtida merasimi düzenlendi.
 
Merkez Selahaddin-i Eyyubi Yatılı Kur`an Kursu Öğreticisi Mehmet Zeki Ocak`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan merasimde İlçe Müftüsü Hasan Yardak, Kur`an-ı Kerim`den alıntılar yaparak yaptığı duanın ardından şu konuşmayı yaptı:
"Elhamdülillah bu saatte Allah`ın doğru yolu olan İslam`a girecek bir zatın ikrarına şahit olmak üzere toplandık.
Muhterem Hanımefendi!
İslam da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğrulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey Ona muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekanla, zamanla sınırlı değildir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kainatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen o`dur. Allah`ın birliği inancına ve O`na teslimiyet üzere bulunmaya İslam diyoruz. İslam`a girmek Allah`a ve Hz. Muhammed`in Allah`ı kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluruz."
 
Ardından tekbirler getirilerek salavatı şerifeler okundu. Kelime-i Şehadet getirildikten sonra, manası da kendi dilinde tercüme edildi.
 
Akabinde kelime-i şehadet getirerek İslam ile müşerref olan ve Amine ismini alan Ammy Jane Leemıng de, "Allah`ın huzurunda ve şahitlerin şahadetinde; isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan İslamiyeti seçtim."dedi.
İlçe Müftüsü Hasan Yardak tarafından merasim sonunda Leeming` bir adet Kur`an-ı Kerim ve İlmihal hediye edilerek "İhtida Belgesi" verildi.
(M.Şerif Aşkın-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir