• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Diyarbakır Hastaneler Birliği Sekreteri Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, basın mensuplarına bir kahvaltı vererek kamu hastanelerinin yeni oluşumu hakkında bilgi verdi.

 

Kurtoğlu basın toplantısında, Sağlık Bakanlığının 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeni bir oluşuma gittiğini söyledi.

 

Yeni sistemin sağlık hizmetine olumlu katkılar sağlayacağını ifade eden Kurtoğlu, daha önce idari kadrolara atanan bazı personellerin kadro almasından sonra performansında bir düşüş gözlendiğini, yeni sistemin bu durumun önüne geçeceğini kaydetti.

 

Kurtoğlu, 663 sayılı Kanun Hükmündeki Karaname hakkında da bilgi vererek bilgilendirmesini şöyle sürdürdü: \"Sağlık idarecilerinin sözleşmeli olarak işe başlamasını, çalışmalarının puan değerlendirilmesini de sağlayacak. `Kadro alıp, koltuğuma oturayım, keyif çatayım` dönemi bitmiştir. Hastalarımıza hizmetçi olma bilinciyle hareket edeceğiz.\"

 

Genel Sekreter Kurtoğlu son olarak, daha önceki Başhekim Yusuf Yağmurun görevden alınmasının bakanlığın taktirinde olduğunu ve anadilde sağlık hizmetine geçeceklerini sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir