• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
Hilvan İHL Şanlıurfa’yı temsil edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmalarında İl birincisi olan Hilvan İHL Türkiye’de Şanlıurfa’yı temsil edecek.

Zahit Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Arapça metin canlandırma ve şiir okuma kategorisinde düzenlenen yarışmaya 12 okulun öğrencileri katıldı.

10’uncusu düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmalarında Hilvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri metin canlandırma kategorisinde yarışan Yusuf Karadal, Mehmet Ali Memiş, Hamza Ayaz, Mehmet Şerif Karakılçık ve Ramazan Işık gösterdikleri performans gereği jüri üyeleri tarafından İl 1’inciliğine, Arapça şiir okuma kategorisinde ise Serhat Eroğlu 3’üncülüğü elde etti. Birinciliği elde eden Hilvan İHL öğrencileri ileriki zamanlarda Türkiye genelinde yapılacak olan yarışmalarda Şanlıurfa’yı temsil edecek.

Yarışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu Müdürü Ahmet Aslan, başarı elde eden öğrencilere ve öğrencileri yarışma için eğiten öğretmenlere teşekkür etti.

Aslan, "Hilvan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 3 yıldır üst üste Arapça yarışmalarında dereceler kazanıyoruz.  Şanlıurfa'da Hilvan’ı temsil ediyoruz son iki yıldır da Türkiye finalinde Şanlıurfa adına Hilvan Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak gidiyoruz. Bu sene de Arapça metin canlandırma yarışmalarında Şanlıurfa'yı temsil edeceğiz. Öğrenciler İmam-Hatip liselerine ilk gelirken en fazla Arapça derslerinin zorluğundan korkarlar. Arapça öğretmenlerimizle yaptığımız etkinliklerle Arapça'nın zor bir dil olmadığını coğrafyamıza uygun bir dil olduğunu yanı başımızda konuşulduğunu hatırlatıp bununla ilgili okul içi küçük yarışmalarla bu dili sevdiriyoruz. Daha sonra uluslararası yarışmalara öğrencileri hazırlayıp Arapça şiirler metinler ezberlemelerini sağlıyoruz ve Arapçanın zor bir dil olmadığını onlara yaşatarak anlatmaya çalışıyoruz İHL olarak başarılarımızın devam etmesi için gayretlerimizi artıracağız. İleriki tarihlerde Türkiye geneli yapılacak olan Arapça Yarışması için de şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyorum. İl birincisi olmamız bizi sevindirdi İnşallah nasip olursa Türkiye geneli yapılacak olan yarışma içinde Şanlıurfa’yı birinci yapmak için çalışacağız” diye konuştu

Yarışmanın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler ve plaketler takdim edildi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir