• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
`Kültürümüzde Alafranga Tuvalet Yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sağlık Bakanlığının projesi olan ve Avrupa standartlarına göre İl Özel İdaresi bünyesinde yapımı tamamlanan ve iki ay önce teslim edilen Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde sadece alafranga tuvaletler yapılmasına Batmanlılardan tepki gelmeye devam ediyor.
 
Avrupa standartlarına göre iki ay önce yapılan Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nde bulunan bütün lavabolar alafranga klozetlerle yapılmış durumda… Normal klozet bulunmayan Diş Sağlığı Merkezinde, hastalar, vatandaşlar, doktorlar ve personel şikâyetçi… Normal klozetinde bulundurulmasını isteyen vatandaşlar, böyle bir eksikliğin bölge açısından hiç iyi olmadığını belirttiler.
 
5 Yaşındaki Çocuğum Bile Kullanmak İstemedi
Alafranga tuvaletleri kullanmak istemediklerini dile getiren Enver Gökhan, "Ben bir vatandaş olarak kesinlikle alafrangayı kullanmak istemiyorum. Şuanda yanımda bulunan 5 yaşındaki çocuğumu lavaboya götürdüm o bile alafrangayı kullanmak istemedi. Avrupa`ya benzemek istiyor olabilirler ama alafranga kültürümüzde yok. Bu hastaneye gelen hastaların tümü alafranga kullanmak zorunda değildir. Ağır durumu olanlar için bir iki tane olabilir fakat hepsinin bu şekilde olmasına karşıyım." diye tepki gösterdi.
 
Bölge halkının hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı ve böyle bir eksikliğin neden giderilmediğine değinen M.Emin Erdem, "Bu alafranga tuvalet uygulamasından hiç memnun değilim. Namaz kılan birisi için pek sağlıklı olmuyor. Ben her zaman alaturka tuvalet kullanmayı tercih ediyorum. Bölge açısından böyle bir eksikliğin giderilmemesi bizi üzmüştür. Batmanlılar genelde normal klozet kullanıyor. Bunların değişmesini yetkililerden istiyorum" dedi.
 
İki ay önce yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin Avrupa standartlarına göre yapıldığını ve bu sıkıntının giderilmesi için Bakanlığa yazı gönderdikleri belirtmişlerdi. Ama iki aydır neden yapılmadığı da halen bilinmiyor. (Veysi Rüzgar/M.Enes - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir