• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
Diyarbakır`da Açık Öğretim Kayıtlarında İzdiham Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- 16 Kasım`da sona erecek olan Açık Öğretim Fakültesi kayıt yenilemeye üç kala Diyarbakır`da kayıt yaptırmak isteyen yüzlerce öğrenci kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kayıt yenilemek isteyen öğrenciler işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi için bundan sonraki kayıt işlemlerine yeni bir formülün getirilmesini isteyerek tepkilerini dile getirdi.

 

AÖF`ye kayıtların son 3 gün kalması nedeni ile bu fırsatı kaçırmak istemeyen yüzlerce öğrenci, sabahın erken saatlerinden itibaren Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesi ve bahçe dışında bulunan kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Açık Öğretime kayıt yaptırmak için sabahtan ikindiye kadar sırada beklediğini belirten, İlahiyat öğrencisi Adem Kızıl, \"içeride sadece 2-3 personel kayıt işlemlerini yapıyor. Ben şahsen özürlüyüm ve saatlerce bu halimle sırada bekliyorum. Tabi bu uzun kuyruklar ve izdiham yalnız burada değildir tüm devlet kurumlarında aynı keşmekeşlik vardır. Sıkıntılarını da dile getirdiğin zaman da sorunların herhangi bir çözüm getirmiyorlar\"dedi.

 

Personel sayısının yetersizliğinden yakınan Kızıl, son olarak, kayıt tarihlerinde ek personel istihdam etmemesine tepki göstererek saatlerce kuyrukta beklediklerini bu yüzden halkın ve öğrencilerin bu tür çilelere layık olmadığını ifade etti. (Osman İçli / Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir