• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siverekli Hacılar Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Diyanet İşleri Başkanlığı`nın organizasyonuyla Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinden kutsal topraklara giden 100 Siverekli hacı yurda döndü. Suudi Arabistan Hava Yolları`nın tarifeli seferiyle gece saat 22.30 sıralarında Şanlıurfa Gap Havaalanına inen hacılar, yakınları tarafından gözyaşları ile karşılandı. Siverekli hacıların bulunduğu 5. kafile koordinatörü Hilvan Müftüsü Mehmet Yaman yaptığı açıklamada, hac vazifelerinin çok güzel geçtiğini vurgulayarak, \"Rabbimize şükürler olsun sağ salim kutsal topraklara giderek, hac vazifemizi yerine getirerek, dün gece sağ salim yurda döndük. Rabbim tüm hacılarımızın ibadetlerini kabul etsin. Gidemeyen Müslümanlara da nasip etsin\" dedi.

 

Karayolu İle Hacca Giden Hacılarda Döndü
Şanlıurfa`nın Siverek ilçesinden 16 Ekim 2012 tarihinde özel bir hac şirketi ile kutsal topraklara giden 22 hacı da dün Siverek`e döndü. Siverek Endüstri Meslek Lisesi önünde yakınları tarafından karşılanan hacılar yakınlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Karayolu ile işçi olarak kutsal topraklara giden hacılar, giderken ve dönerken sınır kapılarında zorluklar yaşadıklarını belirterek, zorda olsa bu vazifeyi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

Hacıları Ziyaretler Başladı
Siverekliler hac ibadetini yerine getiren, kutsal toprakları dünya gözü ile gören hacıları mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Hacıları evlerinde ziyaret eden vatandaşlar hacıların ellerini ve gözlerini öperek ibadetlerinin hayırlı olması duasında bulundu. Hacılar ise evlerine gelen misafirlere kutsal topraklardan getirmiş oldukları zemzem suyu, hurma, esans, misvak, takke ve yüzük ikram ettiler. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir