• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
`Sağlık Mazeret Kabul Etmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, kamu kurumlarına gerçekleştirdiği inceleme ziyaretleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü`nü ziyaret ederek, Batman`ın sağlık performansını yöneticileri ile birlikte masaya yatırdı.
 
Batman 112 Acil Komuta Merkezi Konferans Salonu`nda gerçekleşen ziyarete gelişlerinde Vali Arslan`ı, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vehcettin Acar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Faruk Günak ve bu birimlere bağlı yöneticiler karşıladı.
 
Vali Arslan`ın ziyareti sırasında sağlık hizmetleri ile brifing verilirken, Batman`ın sağlık şeması ve bunların işleyişi ile ilgili bilgi verildiği belirtildi.
 
İlçeler Mesai Sonrası Kaderine Terk Edilmesin
Vali Arslan, Batman`da hizmet veren kamu hastanelerinin durumu ile ilçelerdeki sağlık hizmetlerini değerlendirirken personel dağılımı ve yoğunluğunun mevzuat çerçevesinde ve adaletli bir şekilde dağıtılması gerektiğinin altını çizdi.
 
Sağlık personelinden en üst düzeyde verim alınabilmesi için planlı ve programlı bir çalışma stratejisinin yürütülmesini isteyen Vali Arslan, mesaiye dikkat edilmesi hususundaki uyarılarını tekrarladı.
 
Özellikle ilçelerde görev yapan uzman hekimlerin mesai sonrasında görev yaptıkları yeri kaderine terk etmemesi gerektiğine değinen Vali Arslan, bu konuda yöneticilerin dikkatini çekti.
 
Vali Arslan, saat 17.00`dan sonra ilçelerde mutlaka uzman hekim bulundurulması gerektiğinin altını çizerken, vatandaşların günün her saatinde sağlık hizmetlerine ve hekime ulaşabilmesinin önemine vurgu yaptı.
 
Vali Arslan, Batman`ın özellikle Sason gibi dağlık bölgelerinde kış aylarında ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için gerekli çalışmaların şimdiden yapılmasını isterken, nerede olursa olsun hastalara zamanında ulaşıp müdahale edilmesi için ihtiyaç duyulan araçların temini konusunda çalışma yapılmasını istedi.
Vali Arslan, özellikle kar koşullarında köy ve mezralara hızlı bir şekilde ulaşıp hastaların sağlık merkezilerine ulaştırılabilmesi için bu koşullara uygun araçların tespit edilerek ulaşım sorununun mutlaka çözülmesini istedi.
 
Sağlık Hizmetlerinde Mazerete Yer Yok
Sağlığın yerini hiçbir şeyin tutamayacağının altını çizen Vali Arslan, güvenlik gerekçesiyle herhangi bir bölgeye ulaşılamamasının söz konusu olmaması gerektiğini de vurgularken, sağlığın mazeret kabul etmeyeceğini ifade etti.
Vali Arslan, yeni hizmet binasına taşınan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin son durumu hakkında da bilgi alırken, bundan sonra önemli bir aksaklık yaşanmaması için eksikliklerin bir an önce tamamlanmasını istedi.
 
Hasta Sevklerinin Nedenlerini Ortadan Kaldıralım
Batman`dan diğer illere yapılan hasta sevklerini de değerlendiren Vali Arslan, buna duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak çok zorunlu durumlar hariç hastayı yerinde tedavi etmenin önemine dikkat çekti.
 
Sağlık hizmetlerinde başarı çıtasını yukarılarda tutmak için Türkiye ortalaması ile komşu illere göre Batman`ın durumunun karşılaştırılarak mevcut performansının ortaya çıkarılabileceğini dile getiren Vali Arslan, "Bu şekilde kendimizi sağlık açısından değerlendirme fırsatını da bulmuş olacağız" ifadesini kullandı.
 
Sağlık hizmetlerini geliştirme açısından vatandaştan gelen önerilerin de önemli olduğunu kaydeden Vali Arslan, "Çoğunluktan yanlış çıkmaz, ortalama yanılmaz. Sosyal medyayı da kullanarak bu görüşleri vatandaştan toplamaya çalışın, bunun çok faydasını göreceksiniz" dedi.
 
Sağlıkta Olduğu Gibi Her Alanda `En İyi` Olmalıyız
Vali Arslan, brifingin ardından yaptığı değerlendirmede Batman`ın sağlık açısından aslında iyi bir durumda olduğunu belirterek, "Ancak, sağlıkta iyi olmak yetmez. Türkiye`nin her alanda en iyi illerinden biri olmalıyız" ifadesini kullandı.
 
Ziyaret sonrasında Batman`daki sağlık hizmetlerinin yöneticilerine teşekkür eden Vali Arslan, bundan sonraki çalışmalarında da başarı dileğinde bulundu. (Veysi Demir - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir