• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Yaşanan Ahlaki Çöküntü Bize Sorumluluklarımızı Hatırlatıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa da yaptığı hayırlı çalışmalarla sürekli gündeme gelen Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, gençlere yönelik yaptığı eğitim seminerlerine hız verdi.
 
Seminerlerle ilgili bilgi veren İkra-Der başkanı Kazım Zorci; 4 yıldır çeşitli yerlerde bulunan temsilcilikleriyle Bursa halkına hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Allah`a hamdolsun ki, hem faaliyetlerimiz hem de yaptığımız hayırlı çalışmalara olan teveccüh gün geçtikçe artıyor ve bu da bizde ki hizmet aşkını körüklüyor" dedi.
 
Zorci sözlerine şöyle devam etti; "Şuan da genel merkezliğimizle birlikte 5 farklı bölgede açtığımız temsilciliklerimizle halkımızın manevi ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Tabi bunun yanında üzülerek ifade ediyorum ki, özellikle son zamanlarda, artan ahlaki yozlaşmaları görüyoruz. TÜİK verilerine göre, Türkiye geneli uyuşturucu kullanma yaşı 11`e kadar düştü. 24 yaş sınırı da kalkınca yine TUİK`in verilerine göre alkol kullanma yaşı da 10`a kadar düştü, bu bahsettiğimiz ahlaki çöküntünün yaş ortalamaları daha çocuk yaşta olanlar. Siz böylesi bir toplumun gençliğini düşünebiliyor musunuz? Bu durum gerçekten içler acısı ve bu da bizleri çok üzüyor, sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatıyor ve bizleri daha fazla yorulmaya, İslam için daha fazla çalışmaya sevk ediyor. Bundan dolayıdır ki, gençlere yönelik Pazar günleri yaptığımız gençlik manevi eğitim seminerlerine ağırlık verdik."
 
Tüm şubelerinde gençlere yönelik maneviyat üzerine sohbetler yaptıklarını dile getiren Zorci, bundaki temel amaçlarının gençlerin manevi duygularını arttırmak olduğunu söyledi.
 
Son olarak Bursa halkına seslenen Zorci, "Kıymetli anne ve babalar! çocuklarınızı İslami terbiye veren İslam ve Kur`an için mücadele veren yerlere mutlaka gönderin. Allah korusun yarın kötü işlere bulaşmaları durumunda çok geç kalınmış olabilir. Sonra eyvahlar edip "Keşke" demeden önce bırakın evlatlarınız Allah`ı ve Resul`ünü tanıyan bir genç olarak büyüsün" dedi. (Zeki Aras - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir