• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Obama Varsa Biz Yokuz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın liderliğine oynayan Amerika, seçimden sonra her ne kadar dört yıl daha kendisini yönetecek ismi seçmiş olsa da ülke içinde yaşananlar bazı insanların bu sonuçtan memnun olmadığını gözler önüne serdi. Teksas’ın başını çektiği 20 eyalet, ABD’den ayrılmak üzere hazırladığı dilekçeye imza toplamaya başladı.

DİLEKÇE HAKLARI YASALARLA KORUNUYOR

Bu ayrılık kararının altına imza atan eyaletler arasında başta Teksas olmak üzere Alabama, Arkansas, Colorado, Florida, Indiana, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, New Jersey, New York, Kuzey Carolina, Kuzey Dakota, Oregon, South Carolina, ve Tennessee bulunuyor. Ayrılık kararının politik anlamda gündeme gelmesi için toplamda 25,000 imza gerekiyor ve muhalifler şimdiden 23,000 imzayı toplamış durumda. Yeniden seçilen Obama’nın bu imzaları görmezlikten gelme şansı yok çünkü insanların dilekçe hakkı, Amerikan Anasayasası’nın birinci maddesiyle koruma altına alınmış durumda.

İLGİNÇ AYRINTI

Ayrılık dilekçeleri her ne kadar New York ve Oregon gibi Demokrat partinin kalelerinde imzaya açılmış olsa da ayrılmak isteyen pek çodk eyaletin Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’i desteklediklerini hatırlatmakta fayda var.

Bu haberler de ilginizi çekebilir