• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
"Okuma salonunda ders çalışma daha verimli oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın İdil ilçesinde öğrencilerin rahat bir ortamda ders çalışabilmesi için yeni okuma salonu hizmete açıldı. İdil Belediyesi tarafından çukur siyaseti olaylarında ateşe verilen Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu yanında açılan binada öğrencilerin ders çalışabilmesi için okuma salonu oluşturuldu.

Öğrencilerin rahat bir şekilde ders çalışabilmeleri adına açılan çalışma salonu yoğun ilgi görüyor. Evlerinden uygun ders çalışma ortamı bulamayan çocuklar ve gençler burada gece geç saatlere kadar ders çalışıyor. Gönüllü öğretmenlerin nezaretinde günde 250 öğrencinin faydalandığı çalışma salonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zafer Sağ, konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlanılan imkânlar ile öğrencilerin derslerine odaklandığını belirterek, çocukların hem hayata hem de geleceğe hazırlandıklarını söyledi.

Öğrencilerin eğitime yönelerek bir takım menfi odakların kucağına düşmeyeceklerini ifade eden Sağ, "İdil'deki öğrencilerimiz için çalışma salonu oluşturduk. Burada 112 öğrenci kapasitemiz mevcut. Gün içerisinde ortalama 250 civarında öğrenci buradan istifade etmektedir. Çocuklarımız buraya gelip sessiz bir ortamda ders çalışıp ödevlerini yapıyorlar. Öğrenciler belki evde bulamadığı ortamı burada buluyor. Evde, kalabalık ailelerde küçük çocuklar var, televizyon ve internet var. Burada onlardan uzak kalıyor. Sağlıklı bir şekilde çalışma imkânı buluyorlar. Arkadaşlarımız burada gönüllü bir şekilde akşam saat 10'a kadar çocukların başlarında durarak daha iyi çalışabilmeleri için fedakârlıkta bulunuyorlar. Gördüğünüz gibi iştiyaklı bir şekilde derslerine sarılmış durumdalar. İnşallah bu imkânlar sayesinde onları daha iyi ortamlarda göreceğiz. Biz, çocuklara sadece ders çalışması için ortamı sağlamıyoruz; üst katımızda da dersliklerimizde de öğrencilere çeşitli sosyal faaliyetler, aktiviteler ve kurslar düzenleyerek onların bir taraftan da sosyal bir şekilde yetişmelerine destek olacağız. Bu şekilde çocuklarımızı hem geleceğe hem hayata hazırlamış olacağız. Hem de bir takım menfi odakların kucağına düşmemiş olacaklar. Bundan uzak tutmuş olacağız. Onlardan da beklentimiz bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmeleridir." dedi.

6'ıncı sınıf öğrencisi Zeynep Okal, buraya ders çalışmaya geldiğinden beri derslerinde gelişmenin olduğunu aktararak, "Biz 7 kardeşiz, 3 odalı bir evde oturuyoruz. Evde çalışma imkânımız yok. Burada arkadaşlarımıza birlikte oturuyoruz saat bir buçuktan 5'e kadar ders çalışıyoruz. Buraya geldiğimden beri derslerimde gelişme var. Burası açıldığı için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı

7'inci sınıf öğrencisi Hebun Koçak, evde bulamadığı sessiz ortamı burada bulduğunu dile getirerek, ders çalıştığını vurguladı.

Koçak, "Okuldan eve geldiğimde çalışmaya vaktim olmuyordu. Evde kardeşlerim yüzünden ders çalışamıyordum. Buranın açılması ders çalışmamız açısından çok iyi oldu. Çünkü evde bulamadığımız ortamı burada buluyoruz. Ders çalışma imkanımızın olması, derslere odaklanmamız; başarılı olmamıza, sınavlardan yüksek not almamıza vesile oluyor. Bundan dolayı burası ders çalışmak için iyi bir ortam… Hedefim doktor olmak, inşallah bu hedefime ulaşıp güzel yerlere gelirim." şeklinde konuştu.

Yusuf Aktaş ise ev ortamında kardeşlerinin yaramazlık yapması, çalıştığı ortamın soğuk olması ve bağımlılık yapan teknoloji yüzünden ders çalışamadığını belirterek, burada rahat kafayla ders çalışabildiğine değindi.

Çok çalışarak doktor olmayı hedeflediğini vurgulayan Aktaş, "Bu imkânın bize sağlanması çok iyi oldu. Ev ortamım çalışmak için uygun değildi. Teknoloji o kadar ilerlemiş ki televizyon ve telefondan uzak durmak mümkün olmuyordu. Evde kardeşlerimin yaramazlığı, soğuk ve televizyon yüzünden ders çalışmıyordum. Burada çalışan insanları gördüğümüzden dolayı çalışma isteğimiz oluşuyor. Burada çalışmak daha iyi oluyor. Hedefim doktor olmak ama doktor olmak için çok çalışmak gerekiyor. Ev ortamında doktor olamam, burada çalışarak doktor olmak daha elverişli… İlerde vatana, millete hayırlı bir kişi olacağız." diye konuştu. (Ahmet Uçar – İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir