• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...

Aytekin yaptığı açıklamada, "BOTAŞ planlamalarını yaptı, geçtiğimiz aylarda yapılan zamlardan sonra önümüzdeki günlerde doğalgaza zam beklentisi yok, bir zam gerçekleşmeyecek. " dedi.

Artan enerji ihtiyacını karşılamak için yeni kaynak arayışı sürüyor. Bunlardan biri de kaya gazı.

Aytekin, "16,35 kaya gazı uluslararası enerji politikasında oyun değiştirici bir rol oynadı. Özellikle ABD`de son on yılda yapılan kaya gazı çalışmaları ve ulaşılan rezervler dünyada enerji politikasını ciddi şekilde değiştirdi ve ABD net ithalatçı konumundan önümüzdeki 2035`te enerji ithal etmeyen bir ülke haline gelebileceğini görüyoruz " dedi.

NÜKLEER ENERJİYİ 2019`DA KULLANACAĞIZ

Aytekin, "Ülkemizde de Trakya ve Güneydoğu bölgesinde rezervler olduğu biliniyor, + 2013 ile birlikte ön araştırmalar bitip daha ileri üretime yönelik araştırmalar yapılacak" dedi.

Enerji ihtiyacı her yıl orta ölçekli bir ülkenin toplam tüketimi kadar büyüyen Türkiye, nükleer enerjiyi 2019`da kullanmayı hedefliyor.

Aytekin, "Akkuyu sahasından ilk üretimi 2019`da gerçekleştireceğiz, 4 reaktörden oluşacak Akkuyu`daki nükleer santral. 2014 ve peyderpey birer yıl arayla diğer santraller de devreye girecek ve 2019`la birlikte Türkiye genel enerji sistemine nükleerden de ürettiği enerjiyi katmış olacak." dedi.