• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Doğa Kulübü öğrencilerinden çevre duyarlılığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu tarafından Karadağ Kent Ormanı Türmüz Bölgesi'nde çevre temizliği yapıldı. Üniversite öğrencileri tarafından toplanan çöpler arasında alkol şişelerinin çok miktarda olması öğrenciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Yaklaşık 25 öğrencinin katıldığı etkinlikte bir tonun üzerinde atık toplanırken, Doğa Sporları Topluluk Başkanı Burak Yetiş, ilerleyen günlerde aynı etkinliğin tekrarlanacağını belirtti.

Yetiş, "Plastik poşetlere uygulanan 25 kuruşluk ücret uygulamasının cam şişelere de uygulanmasını veya cam şişelere 5 kuruş bile olsa depozito uygulanmasını istiyoruz. Herkesin çevre duyarlılığı noktasında belli bir hassasiyet taşıması gerekiyor. Küçük yaşlardan itibaren insanlarımızı çevre bilinci doğrultusunda yetiştirmeliyiz. Çünkü doğada bizler emanetçiyiz, emaneti bizden sonraki nesillere en güzel şekliyle bırakmak zorundayız. Bu kapsamda topluluk olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz ve bu etkinliklerimize rektörümüz her türlü desteği sağlıyor, kendisine tüm doğa severler adına teşekkür ediyorum." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir