• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...
israil'in terör listesine aldığı El-Aksa Televizyonu'ndan kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE
Terörist israil’in terör listesine aldığı El-Aksa Televizyonu, Tel Aviv yönetiminin kararını kınadı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden yayın yapan El-Aksa Televizyonu'nun yazılı açıklamasında, "israil'in bu kararı, onlarca gazeteci, teknik ekip ve kanala ait ofisler için doğrudan ve ciddi tehlike oluşturuyor." ifadesi kullanıldı.

Terörist israil Başbakanı binyamin netanyahu'nun bu tür adımları, siyasi rakiplerine karşı seçim propagandası olarak kullandığına işaret edilen açıklamada, "Ancak işgal güçlerinin, sonuncusu geçen kasım ayında olmak üzere Gazze'deki televizyon binasını birkaç kez hedef alması nedeniyle bu tür tehditleri ciddiye alıyoruz." ifadesine yer verildi.

El-Aksa Televizyonu'nun uluslararası hukukun güvence altına aldığı basın haklarına uygun şekilde çalıştığına vurgu yapılan açıklamada, uluslararası hukuk kurumları Terörist israil'in bu doğrudan tehdidi karşısında gerekli yasal işlemleri yapmaya davet edildi.

EL-AKSA'NIN TERÖR LİSTESİNE ALINMASI

Terörist israil bugün netanyahu'nun, Hamas'a ait El-Aksa Televizyonu'nu terör listesine aldığını duyurmuştu.

netanyahu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "israil iç istihbarat servisi Şin-Bet (Şabak) ile Savunma Bakanlığı'na bağlı Terörizmle Mücadele Ulusal Komutanlığı tarafından yapılan araştırmada, Hamas'ın El-Aksa kanalını militanların işe alınmasında kullandığı ortaya çıkarılmış ve bunun üzerine kanalın terörist olarak ilan edilmesine karar verilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

Terörist israil, El-Aksa Televizyonu'nu terör listesine alarak ilk defa bir Filistin basın kuruluşuna karşı bu yönde bir karar vermiş oldu.

Gazze merkezli yayın yapan El-Aksa Televizyonu, terörist israil tarafından yapılan benzer suçlamaları daha önce reddetmişti.

Terörist israil ordusu 12 Kasım 2018'de Gazze'deki El-Aksa Televizyonu'nun merkezine füze saldırısı düzenlemiş ve kanalın yayın yaptığı bina yerle bir olmuştu.

Kaynak, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir