• DOLAR 34.256
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2882.778
  • ...
Şeriat İsteyen Mısırlılar İLKHA`ya Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Mısır`da dün çeşitli İslami hareketlerin katıldığı ve "Şeriatın Tatbiki Cuması" adı verilen gösteriler yapıldı. İslam Şeriatının her alanla yürürlüğe girmesi için Tahrir Meydanında yapılan eyleme yüz binlerce Mısırlı Müslüman katıldı.

Tahir Meydandaki eylemde İlke Haber Ajansına konuşan Mısırlılar, İslam şeriatına olan ihtiyaçtan bahsettiler.

"Allah`ın Şeriatı Yürürlüğe Girmeli"
İsminin İsam Abdulkadir olduğu ifade eden eylemci, " Bizler buraya Allah (cc)`ın şeriatını yürürlüğe girmesini talep etmek için geldik. Çünkü İslam şeriatı bu hayatı niçin yaşadığımızı bize öğretir. 25 Ocak halk devriminde çoluk, çocuk, akrabalarımızı öldüren kişiler şuan rahat bir şekilde sokaklarda dolaşıp geziyorlar. İşte biz Allah`ın Şeriatıyla bu katillere kısas uygulanmasını istiyoruz" dedi.

"Mısır Halkı Dinine Bağlıdır"
İsmini açıklamak istemeyen başka bir gösterici ise " Mısır`da bulunan bir avuç azınlık, çoğunluğu Müslüman olan bu ülkede kendi kanun ve kurallarını yürürlüğe geçirmek istiyor. Bu meydanı hınca hınç dolduran bu insanlar özellikle son 60 yıldır uygulanan bu zulme dur demek için burada toplandılar. Mısır halkı dinine bağlı bir millettir, ne liberallerin nede laiklerin bu ülkede kanunla ilgili konulara müdahale etmesine asla müsaade etmezler" İfadesini kullandı. (Osman Çelik - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir