• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Uganda'ya bir cami daha kazandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uganda'nın doğusu, Kenya ile sıfır noktasında yaşayan 15 bin kişi cami yetersizliğinden dolayı sıkıntı yaşıyordu. Kenya'nın sınır bölgesinde yaşayan Müslümanların ibadetlerini gerçekleştirmeleri için inşası biten Hz. Hamza Camii, Ugandalıları sevindirdi.

Caminin yapımı için hayırseverlere teşekkür eden Busia Belediye Başkanı Steven Buteba, "Buralara kadar gelip burada yaşayan Müslümanların ihtiyacı olan bu mabedi yapmanız bizleri çok mutlu etti. Şunu söyleyebilirim ki,  polis şefine talimat verdim.  Bu eseri korumak size aittir. Gözünüz arkada kalmasın. Buraya çok iyi bakıp koruyacağız. Temennim odur ki bu çocukların okulu yok, eğer bir gün buraya bir okul yapma imkânınız olursa arsa tahsis edeceğimin sözünü burada veriyorum." dedi.

Doğu Uganda Bölge Kadısı Cemil Cuma da yaptığı konuşmada, "Buraya bu camiyi yaptırmakla bizleri çok mutlu ettiniz. Bu cami bölgenin en güzel camisi olmuştur. Sizlere şunu demek isterim ki; biz kendimizi çok şanslı görüyoruz, zira çok uzaklardan gelip ta buralarda bizleri bulmanız bizler için çok manalıdır. Gördüğünüz gibi zor bir bölgede hayatımızı sürdürüyoruz. Ne olursa olsun inancımızı korumaya yaşamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.              

Daha önce Afrika'yı sadece televizyonlardan tanıdıklarını belirten İH-DA Vakfı Kurucusu ve Başkanı İhsan Dağoğlu ise yaptırdıkları camide ibadet edildiğini görmelerinin kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Dağoğlu, şunları kaydetti: "Afrika'dan bana bir gün mesaj geldi. Çok kötü bir şekilde cami vardı. Bana mesajla 'Burayı yaptırabilir misin?' dediler. Bana bir resim gönderdiler. Ben bu resmi görünce bir Müslüman olarak ızdırap duydum. Müslüman kardeşlerimizin bu şekilde bu yerlerde ibadet etmesi üzdü beni. Bu gün söz konusu caminin yerine yenisini yaptık. En son geçen aldığım habere göre, bugün bu camide 2 bin kişi namaz kılmıştı. Tabi bunları görünce içimizdeki aşk daha da büyüdü. İşte bu ateş bize şu ana kadar 8 ülkede 14 cami ve 2 tane Kur'an Okulu yapmayı Allah bizlere nasip etti." (Murat Polat – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir