• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Milli İrade STK'ları 24. kez toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA

15 Temmuz sürecinde Sakarya'da aktif olarak faaliyet gösteren derneklerin oluşturduğu Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları aylık olağan toplantılarının 24. sünü Serdivan Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde Kentpark'ta gerçekleştirdi.

MISIR'DA DEVAM EDEM ZULÜMLERE GÜÇLÜ BİR TEPKİ VERİLMELİ

Toplantıda Mısır'daki hukuksuz idam kararlarına karşı tepki gösterildi. Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları adına icra heyetinden yapılan açıklamada; Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın Muhammed Mursi olduğu hatırlatılarak, Sisi rejiminin darbesi ve akabindeki hukuksuzlar telin edildi. Darbeciler tarafından ülke genelinde bin 150 kişinin sistematik bir şekilde öldürüldüğü belirtilen açıklamada, tek bir günde en fazla sayıda göstericinin öldüğü tarihe kanlı bir leke olarak kayıt altına alındığı ifade edildi. Mısır'da devam edem zulümlere karşı da dünya kamuoyu tarafından güçlü bir tepkinin yükselmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, verilen idam kararlarının adil olmadığının altı çizildi.

İDAMLARI DURDURMAK İÇİN ARTIK AYAĞA KALKMALIYIZ

Darbe ile görevden uzaklaştırılıp cezaevine konan Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ardından göreve getirilen Sisi yönetimindeki  darbecilerin hukuksuz yargılamaları; Uluslararası Af Örgütü'nün idam kararlarının durdurulmasına yönelik çağrılarına rağmen 9 can daha aldı.  İnsanlık zalim Sisi cuntasının idamlarını durdurmak için artık ayağa kalkmalıdır ve hapishanelerde idamı bekleyen yüzlerce kişi için tüm gücüyle haykırmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalıdır dendi. (Medyabar)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir