• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çeşitli açılış ve toplantılara katılmak için Gaziantep'e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde düzenlenen "Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na toplantısına katıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin sorunlarına vakıf olduklarını ve en kısa sürede bu sorunları çözeceklerini belirtti.

"Besideki, hayvancılıktaki, sütteki problemleri bildiğini, hepsine son derece vakıf olduklarını belirten Pakdemirli, sorunların hepsini çözeceklerini belirterek, bu konuda kendilerine biraz zaman verilmesini istedi.

Tarımda hemen çözülecek problemlerin ve yapısal zamana ihtiyacı olan problemlerin olduğuna işaret eden Pakdemirli, "Sorunlarla ilgili fotoğrafı çok iyi çektik. Elimizin problemlerinizin üzerinde olduğunu iyi bilin. Sizin sorunlarınız, bizim derdimiz. Önümüzdeki 20-25 sene içerisinde üretimi yüzde 50 arttırmalıyız. Herkes de bunun bilincinde. O yüzden sizleri memnun edecek şartları oluşturmamız lazım. Geçici bir dönem sorun yaşayabiliriz. Geçen seneye oranla gübre yüzde 60, yem yüzde 40 arttı. Bunların hepsinin farkındayız. Diğer taraftan da satacağınız buğday, arpanın fiyatlarına bunları nasıl yansıtırız, fiyat anlamında nasıl avantajlı oluruz, bunları da hesaplıyoruz. Hepsini biliyoruz, hepsini çözeceğiz. Bize biraz zaman verin. Tarımda iki şey var. Birisi hemen çözülecek sorunlar, diğeri de zamana ihtiyaç duyulanlar." dedi.

Pakdemirli, "Türkiye, Allah'a çok şükür, bugün itibarıyla balığı da kanatlıyı da ihraç eder bir durumda. İnşallah kırmızı et konusunda da 2-3 sene içerisinde ihraç eder duruma geliriz. Burada biraz zamana ihtiyaç var ama Türkiye önemli olan stratejik ürünlerde kendi kendine yeten, fazlasını topluma veren ülke olmakla mükelleftir." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'e yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Pakdemirli, Gaziantep'e ikinci bir besi organize sanayi bölgesi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Toplantının soru cevap bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleşti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız