• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Direniş kahramanı ölüme terk edildi  BİLTACİ İÇİN SES VER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı eski Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci’nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde milletvekilliği yapan Sabur Ebul Futuh, Biltaci’nin durumuyla ilgili gazetemize bilgi verdi.

Ebul Futuh, Biltaci’nin bulunduğu hücrede beyin kanaması geçirdiğini doğruladı. Biltaci’nin sağlık durumunun ciddi olduğunu kaydeden Ebul Futuh, buna rağmen hastaneye sevk edilmesinin mahkeme tarafından engellendiğini söyledi.

İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Ebul Futuh ayrıca bütün Müslümanlara, ellerindeki imkânları kullanarak Biltaci’ye destek olmaları çağrısında bulundu.

BİLTACİ, HASTANEYE SEVKİNİ İSTEMİŞTİ

Tutulduğu cezaevinde beyin kanaması geçiren Biltaci, mahkeme heyetinden hastaneye sevk edilmesini istemişti.

Askeri darbeyle görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Biltaci'nin yanı sıra 23 sanığın daha hazır bulunduğu davanın duruşması görülmüştü. Biltaci, duruşmada 15 Ocak'ta beyin kanaması geçirdiğini, bunun sonucunda sağ elini normal kullanamadığını, konuşma güçlüğü çektiğini ve algılama sorunu yaşadığını söylemişti.

Hapishane doktorunun tavsiyesine göre beynine emar, boyun damarlarına da ultrason çekilmesi gerektiğini ancak bunların hiçbirinin yapılmadığını kaydeden Biltaci, mahkeme heyetinden sağlık kontrolü için El-Kasr el-Ayni Üniversite Hastanesine nakledilmesi talebinde bulunmuştu.

GEÇEN HAFTA BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

Mursi ve 35 kişi hakkında, "devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları ile suç amaçlı iş birliği" yaptıkları iddiasıyla 18 Aralık 2013'te dava açılmıştı.

Biltaci ailesinden Cuma günü yapılan yazılı açıklamada, 3 yıldır ziyaretine izin verilmeyen Muhammed el-Biltaci'nin beyin kanaması geçirdiği duyurulmuştu.

ŞEHİT ESMA’NIN BABASI

Eski Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci aynı zamanda, 14 Ağustos 2013 tarihinde darbe güçlerinin Kahire’deki Rabiat'ül Adeviye Meydanı'na müdahalesi sonucu şehit olan Esma Biltaci’nin de babası…

Muhammed el-Biltaci, darbe rejiminin mahkemelerine çıkarken rabia işaretini yaparak tebessüm etmesiyle hafızalara kazınmış ve Mısırlı Müslümanların darbeye karşı direnişinin sembolü olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir