• DOLAR 32.56
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2427.201
  • ...
El Halil Kenti ile Şanlıurfa Kardeş Şehir Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla Filistin`in El Halil kenti ile Şanlıurfa`nın kardeş kent olması için 3 Haziran`da protokol imzalanacağı bildirildi.

Bu çerçevede Filistin heyeti Urfa`ya geliyor. Urfa`ya gelecek olan Filistin heyetinde Filistin`in Ankara Büyük Elçisi Nebil Mağruf, El Halil Kentin Belediye Başkanı Halit Osaily, 2 belediye meclis üyesi ve halkla ilişkiler müdürü de bulunuyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba`yı ziyaret edecek olan Filistin heyeti, Hz. İbrahim`in doğduğu şehir ile türbesinin bulunduğu şehrin kardeş şehir olması için imzayı atacaklar.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Hafta içerisinde inşallah Filistin büyükelçisi ile beraber El Halil Kentinin belediye başkanı ve değerli yöneticileri Şanlıurfa`da olacaklar. Amaç El Halil Kenti ile Şanlıurfa`yı kardeş şehir yapmak. Fakıbaba, Belediye başkanı olduğum günden beri söylüyorum. İnanç turizminde biz Mekke Medine, Kudüs`ten sonra dünyanın dördüncü kentiyiz. El Halil Kentiyle kardeş şehir olmamız bu bağlamda çok önemli. Çünkü Şanlıurfa Hz. İbrahim peygamberin doğduğu şehir, Filistin`in El Halil kenti de Hz. İbrahim peygamberin türbesinin bulunduğu bir şehir. İbrahim peygamberin bulunduğu şehirde savaş şartlarında bile binlerce turist orayı ziyaret ediyor. Ancak Hz. İbrahim`in doğduğu kente az sayıda turistin gelmesi beni üzüyordu. Öyle tahmin ediyorum ki bu iki şehrin kardeş şehir olması kentimizi inanç turizminde önemli bir yere getirecek. Bu iki şehrin kardeş şehir olmasının bütün insanlık için faydalı olacağına ben yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.
Ali Durmaz - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir