• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Bankalardan Kart Aidatı Dolandırıcılığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kredi kartı aidatı konusunda sık sık bankalar ile pazarlığa oturan tüketiciler yine zararlı çıktı. Tüketicilerden Şikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre; kart aidatının iptali için bankalar ile görüşen tüketicilere bankalar nakit avans çekerseniz kart aidatı almayız teklifinde bulunuyor. Nakit paraya ihtiyacı olan ya da hiç araştırmadan teklifi kabul eden tüketiciler ise çıkan masraflar sonrası bin pişman oluyor. İşte kredi kartı ile ilgili arama sonuçları` href=`arama-sonuclari/kredi kartı`>kredi kartı aidatının iptali için banka ile pazarlığa oturan A.A.’nın şikayeti şöyle:

BANKANIN TEKLİFİ BORÇLU ÇIKARDI

“Kredi kartı kullanıcısıyım. Kart ödemelerimi düzenli yapıyorum. Her ay belli limitte alışveriş sözü verdiğim için aidat alınmıyordu. Buna rağmen ekstremdeki kart aidatı kalemini görünce bankayı aradım. Kredi kartı aidatı yansıtmamak için ‘Nakit avans çekin, kredi kullanın aidat almayalım’ teklifinde bulundular. Araştırmadan kabul ettim. Anladım ki banka zarar edeceği bir teklifte bulunmaz. Nakit avans çektiğimde, nakit avans faizi ve günlük faiz gibi maliyetlerle karşı karşıya kaldım. Bunun üzerine banka ile bütün ilişkimi kestim ve hesaplarımı da kapattırdım. Şimdi yargıya başvurmaya hazırlanıyorum.”

TÜKETİCİ FAİZLERİ HESABA KATMIYOR

“Bankaların teklifini kabul etmeden önce iki kere düşünün” diyen Şikayetvar.com Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Tüketici sadece görünen miktarı hesaplıyor arkasındaki buz dağını görmüyor. Faizler astarından pahalıya geliyor. Kart aidatı teklifinde nakit avans çekmekten uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.Kredi kartıyla taksitli nakit avans, banka şube veya ATM’lerinden çekilen nakit kredinin belirli bir taksit ve faiz oranıyla bankaya geri ödenmesi anlamına gelmektedir. Kredi kartıyla nakit avans çekildiğinde, bankanın belirlemiş olduğu bir faiz oranı üzerinden nakit avans işlem faizine ek olarak, çekmiş olduğunuz tutara bankanızın belirlemiş olduğu oranla günlük faiz işlemeye başlar ve hesap kesim tarihine kadar oluşan faiz kredi kartı ile ilgili arama sonuçları` href=`arama-sonuclari/kredi kartı`>kredi kartı ekstrenize yansır.” diyerek uyarıda bulundu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir