• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
`Azınlık Bir Grup, Çoğunluğa Gayri İslami Hayatı Dayatıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Ceylanpınar, Hilvan, Viranşehir, Birecik ve Kahta`da bulunan 13 Sivil Toplum kuruluşunun oluşturduğu İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Gaziantep`te bir araya gelerek Türkiye ve Dünya gündemi ile ilgili olarak meydana gelen son gelişmeler hakkında açıklama yaptı.


Hükümet İslami Kesimlere Yapılan Saldırıları Görmek İstemiyor
Ülkenin seçim sürecine girmesiyle birlikte tüm partilerin oy kapma adına her türlü insani ve hukuki kuralının çiğneme yoluna gidildiği belirtilen açıklamada; "Bu kapsamda bir yandan BDP/PKK koalisyonu korku ve kaos ortamı oluşturarak oy toplamayı hedeflerken, İslami STK ve mensuplarına yönelik menfur saldırılarda bulunmaktadır. Öte yandan hükümet bölgemizde İslami kesimlere yönelik bu saldırılara kulağını tıkamış ve lakayt kalmıştır." ifadelerine yer verildi.

Hükümet`in çifte standart uyguladığı vurgulanan açıklamada,"Hükümet ve yandaşı olan medya bir yandan kepenklerin kapattırılması, seçim bürolarına saldırılması, Cizre`deki bir özel öğrenci yurduna yapılan saldırıları kınayıp gündeme taşırken öte yandan Yüksekova`da İslami STK`ya karşı yapılan ve ölümle neticelenen olayı görmezden gelmeye çalışması, ayrıca hükümete bağlı emniyet birimlerinin hiç önlem almamış olması, çağrılmalarına rağmen olay yerine intikal etmemiş olmaları manidardır." denildi.

"Hükümet ve yandaşı medyanın bu önemli ve üzücü olayı görmezden gelmeye çalışması, objektif ve adil olmadıklarının apaçık göstergesidir."sözlerine yer verilen açıklamada; "Bizler İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak yapılan bu tür eylemlerin tamamını ve hükümetin bu görmezlik ve duyarsızlık politikalarını da kınıyoruz."ifadelerine yer verildi.


Gecen günlerde Gaziantep`te polis tarafından yapılan muhbirleştirme skandalına da yer verilen açıklamada, hükümetin bu olayı da görmezden gelmesi nefretle kınandı. Medya ise objektif olmaya çağrıldı.


Sivil İtaatsizlik, İslam`a Düşmanlıktan Kaynaklanıyor
Açıklamada;"Ayrıca BDP/PKK güruhu, İslam`a ve Müslüman halka olan hazımsızlığını sivil itaatsizlik söylemleriyle insanımızın camilere ve Cuma namazlarına gitmelerini engelleme girişimleri ile açığa vurmuştur. Müslüman halkımız şunu bilmelidir ki bu tür bir girişimler sivil itaatsizlik değil Allah`a itaatsizliktir ve İslam`a düşmanlıktır. Bu çabaları şiddetle kınıyoruz." denildi.


Azınlık Bir Grup, Yüzde 99 Müslüman Halka Gayri İslami Hayatı Dayatıyor
Azınlık bir grup tarafından gayri İslami bir yaşantının dayatıldığı vurgulanan açıklamada;" % 99`u Müslüman, olan halkımıza İslam`a aykırı olan içki, kumar, zina vb. fiil ve çirkeflikler bir avuç derin azınlık tarafından dayatılmak istenmektedir. Bunun son örneği olan Danıştay`ın içki satışını kısıtlayan yasayı iptal kararı almasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz. Bunun yanında SODES`in katkılarıyla Müslüman halkımızın çocuklarının ahlaksızlaştırılmasını hedefleyen bale, tango, saz, dans vb. halkımızın kültürüne de aykırı olan kursların bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz." çağrısı yapıldı.

İfade ve Düşünce Özgürlüğü hala yasak
İfade özgürlüğünün devam ettiği insanların düşünce ve ifadelerinden dolayı suçlu görüldüğü belirtilen açıklamada; "Düşüncelerini ifade eden insanlar suçlu gösterilerek veya örgüt üyesi gösterilerek suçsuz yere yargılanmaktadırlar. Bunlara örnek olarak Doğruhaber gazetesi yazarlarından Fikret Gültekin ile İstanbul Mustazaf-Der Şube Başkanı Sait Şahin kendilerine delilli hiçbir suç isnad edilemediği için savcının hukuksuz ve zorlama iddialarda bulunması hem hukuka hem de insani faaliyetlere vurulmaya çalışılan büyük bir darbedir. Bu hukuksuzlukları ve yasal olarak yapılan faaliyetlerin zorlama ile suç kapsamına sokulmasını kınıyor yapılan zulüm ve haksızlıklara en kısa zaman da son verilmesini istiyoruz." denildi.

Zulme Sessiz Kalan Dilsiz Şeytanlardan Olmayalım
Tüm STK, Medya, Yayın organları ve siyasi partilere de seslenilerek zulme sessiz kalmamaları, görevlerini yerine getirmeleri çağrısı yapılarak; "Unutmayalım ki habercilik demek işine geleni gör işine gelmeyenleri de görmezden gel demek değildir. Habercilik iftira atmak veya kulaktan dolma sözlerle haber yapmak da değildir. Habercilik mazlumun hakkını zalimin karşısında dile getirmek ve Hakka taraf olmak demektir. Biz buradan bütün çevrelere seslenerek diyoruz ki gelin hakka taraf olalım insani hak ve özgürlüklerimizi kazanmanın mücadelesini verelim. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytanlardan olmayalım."ifadelerine yer verildi.

Küfür Devam Eder Ama Zulüm Devam Etmez
Türkiye gündemine ilişkin son olarak hükümete seslenilerek; "Bu halkın inancına, maddi ve manevi değerlerine saldıran dahili ve harici organlara, kurumlara, gruplara, partilere susarak ve eylemsiz kalarak destek vermeyin. Şunu unutmayın ki bu ülkenin yönetimine gelmiş bu işi üstlenmişseniz, bu ülkenin her karışında yaşayan insanın vebali sizin üzerinizdedir. Halkınızın değerlerini sahiplenin ve zulme rıza göstermeyin şunu da unutmayın ki küfür devam eder ama zulüm devam etmez." denildi.

Usame Bin Laden`in Şehit Edilmesi ABD`nin İpliğini Bir Daha Pazara Çıkardı
Açıklamada Gündemine ilişkin ise, Usame bin Laden`in şehit edilmesi, uluslar arası kamuoyunda kendini demokrasi ve insan hakları savunucusu olarak tanıtan ABD`nin ipliğini pazara çıkardığını vurgulanarak; "Başta Irak, Afganistan, Pakistan, Libya ve daha birçok yerde katlettiği Müslümanların haklarına ne kadar saygı gösterdiği apaçık ortadadır. İşgal için girdiği her ülkeye demokrasi ve özgürlük kılıfı giydiren Amerika`nın İslam düşmanlığı ve maddi menfaatlerinin ötesinde hiçbir amacının olmadığı artık dünya kamuoyunca açığa çıkmıştır." vurgulandı.


Suriye`deki olaylar hakkındaki açıklamada, "Beşer ESAD rejiminin Suriye halkının haklı taleplerine şiddetle karşılık vermesi babasının yaptıklarını aratmayacak cinsten olduğu hatırlatılarak; "Esad da Mübarek ve Bin Ali gibilerden ders çıkararak ya halkına istediği hakları vermeli ya da yönetimden çekilerek ülkesini zalimlere yem etmemek için sağduyulu davranmalıdır. Zulmederek hiçbir yere varılamayacağını izan sahibi herkes bilir. Şu da bir gerçektir ki Müslüman ülke liderlerine bu aşamada büyük bir sorumluluk düşmektedir. Müslüman ülkelerinin liderleri kardeş ve komşu ülke liderlerini sağ duyuya davet edip batılılara yem olmalarına fırsat vermemelidirler. Aksi halde Allah muhafaza Irak, Afganistan ve Libya örneklerini bu ülkelerde de görebiliriz." denildi.

Tüm Kurum ve Kuruluşlar İsrail Zulmüne Dur Demelidir
Son olarak, uluslararası toplumların katil İsrail`e karşı tepkilerini artırmaya çağrılan açıklamada; "Katil İsrail`in nakbe günü nedeniyle gösteri yapan Filistinlileri katletmesi ve bunu bütün dünyanın gözüne baka baka yapmasını da batılı vahşilerin insan haklarına ne kadar saygılı olduklarını göstermektedir. Katil ve işgalci İsrail`in kimseyi umursamadan böyle zalimane saldırılar yapması kendi sonunu hazırlamasıdır. İsrail`e karşı Uluslar arası toplumların tepkilerinin arttırılması gerektiğini ve İsrail`e dur deme zamanının çoktan geçtiğini ilan ediyoruz. Yeryüzünde vicdanını yitirmemiş olan tüm kurum ve kuruluşları İsrail zulmüne dur demeye çağırıyoruz."ifadelerine yer verildi.


İnsani Hak ve Özgürlükler Platformuna üye olan dernekler: Şanlıurfa Mustazaf-Der , AdıyamanVahdet-Der, ŞanlıurfaYar-Der, Kâhta Mustazaf-Der, Hilvan Selam-Der, Gaziantep Mustazaf-Der, Viranşehir:Cami-Der, Gaziantep: Rahmet-Der, Ceylanpınar Ensar-Der, Gaziantep umut-der, Ceylanpınar Bil-Eğitim-Der, Gaziantep İlim-Der ve Birecik Uhuvvet-der.

Şefik Mert - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir