• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Başbakan Erdoğan`dan Çarpıcı Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanlık seçimini Barack Obama`nın kazanmasıyla ilgili olarak, ``Bizler 4 yıllık bir çalışma arkadaşlığı dönemi itibarıyla tanıdığımız bildiğimiz ve müşterek dünya siyasetinde çalışmamızın olduğu süreci yaşadık. Sadece dünya siyasetinde değil, bölgemizde de yoğun çalışmalarımız oldu. Stratejik ortaklığımız Sayın Obama ile model ortaklığa tırmandırdığımız bir dönemi yaşadık. Ben de şahsım ülkem adına kendilerini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum``dedi.

"TEK AMERİKA" MESAJI ÖNEMLİ

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama`nın seçim zaferinden sonra yaptığı konuşmada kullandığı, ``Artık mavi kırmızı eyaletler yok. Tek Amerika var açıklaması`` tüm Amerika`yı kucaklaması açısından önemli bir mesaj olarak gördüğünü belirterek, ``Bu mesajın yanında karşılıklı tebrikler ve tebrikleşmenin yanından Romney`in `Her şey Amerika için`, `Amerika için çalışacağız` demesi de çok önemliydi`` dedi.

ABD`YE SURİYE MESAJI

Erdoğan ayrıca, ABD yönetiminin, Suriye`deki olaylara ilişkin tutumunu değerlendirirken, ``Şimdi Amerika`nın bölgede özellikle NATO`nun önemli bir üyesi olarak, Amerika`nın bu işi çok daha farklı ele almasının gereğine inanıyorum``dedi.

"PATRİOT" İDDİALARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin NATO`dan füze satın alacağına yönelik iddialarla ilgili, ``Para ödemek suretiyle Patriot alma durumunda, düşüncesinde değiliz`` dedi.

ESED`İ KABULLENMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Erdoğan, Suriye`de Beşşar Esed`in yönetimde kalacağı bir çözümün mümkün olmadığını bildirerek, ``Bizim şu andaki yaklaşımımız, Cenevre görüşmelerinden sonra Esed`li bir çözüm olmaz çünkü bir defa muhalefet, Esed`li çözümü kökünden, temelden zaten reddediyor. Böyle bir şey söz konusu olmaz. Çünkü bu kadar insanın öldürüldüğü, bu kadar insanın göçe zorlandığı, 2,5 milyon insanın kendi ülkesinde evlerini terk ettiği buna vesile olan bir insanın kendi ülkesinde hala kalkıp da liderliğe oynamasını herhalde kimse kabullenmez. Buna ne ad takarsanız takın, böyle bir bakışın olmasını, demokratik parlamenter sisteme inanmış insanlar olarak bizim de kabullenmemiz mümkün değildir`` dedi.

Suriye`de Beşşar Esed`in bayramda ve cuma namazı sırasında cami bombalattığını belirten Erdoğan, ``Burada bir vahşet var, bir cinayet var ve bu vahşet, cinayet bayram demeden. İşte bayramda güya silahlar susacaktı, ateşkes yapılacaktı. Ne ateşkes oldu ne silahlar sustu. Bayramda da cuma namazlarında da camiler bombalandı. Cuma namazı... Zerre kadar sende, bu noktada İslami ve insani hassasiyet yok. İçerde herkes cuma namazında, sen orayı bombalıyorsun. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan `ben de Müslümanım` diyorsun`` dedi.

AA - Haber7

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir