• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 30 Mayıs 2011 Pazartesi Gaziantep yerel basınında çıkan haberlerin özetleri

Ayıntab Gazetesi: Ve Refah Sınır Kapısı Açıldı
Mübarek Yönetiminin sona ermesi, Mısır`ın Filistin Politikasında köklü değişime neden oldu. Bu değişimde en somut adım önceki gün atıldı. Mısır Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısını açtı.

Maalesef!.. Domuz Kasaplık et oldu besleyene kredi veriliyor
Muhafazakar demokrat partinin icraatı: Domuz kasaplık et oldu besleyene kredi veriliyor. Adalet ve kalkınma Partisi, 9 yıllık iktidarı döneminde domuz etini diğer helal etlerle bir tuttu. Tarım ve Köy işleri bakanlığı yayınladığı Türk gıda kodeksi kırmızı et ve hazırlanmış kırmızı et karışımları tebliğiyle domuz etini helal etlerle aynı gösterdi.

Panik bozukluk bir hastalıktır ve tedavisi vardır
Özel Sani konuk oğlu Hastanesi Psikyatri uzmanı Dr. Bülent Çekem, Panik bozukluğun günümüzde en çok görülen Psikyatirik hastalıklardan olduğunu belirterek; "Panik bozukluk bir hastalıktır ve tedavisi de vardır." dedi.

Olay Gazetesi; Yardım Çığlığı
Gaziantep`te 12 Eylül 1980`deki askeri darbe sonrasında arazilerinin ellerinden alındığını ve daha sonra maddi imkânları olmayınca dava açamadıkları için arazilerinin hazineye geçtiğini söyleyen köylüler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan yardım istedi.

Gaziantep Şehitkamil ilçesi suboğazı köyü sakinleri, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından verimli arazilerinin büyük bir kısmının askerler tarafından el konulduğunu ileri sürdü. Köylüler "herkes korkuyordu ve askeri cunta vardı kimse kalkıp bu benim malın diyemiyordu."

Doğuş Gazetesi; Talihsiz Taksici Hayatını kaybetti
Gaziantep`te aracın içinde tartıştığı kişiler tarafından kurşun yağmuruna tutulan taksici hayatını kaybetti.

Denge Gazetesi; Yeşilvadi Projesine start
Şahinbey Belediyesi havaalanı yolundan başlayarak burç kavşağına kadar olan bölümde uygulanacak olan yeşil vadi projesine start verildi.

Pusula Gazetesi; Hazine İsyanı
12 Eylül 1980`deki askeri darbe sonrasında arazilerinin ellerinden alındığını ve daha sonra maddi imkanları olmayınca dava açamadıkları için arazilerinin hazineye geçtiğini söyleyen köylüler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan yardım istedi. Birçok evin bile hazine arazisi olarak görüldüğünü söyleyen köylüler, topraklarını geri istiyor.

Uğruna Savaşlar Çıkıyor
Elektrik Mühendisleri odası (EMO) ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) tarafından düzenlenen Güneydoğu Enerji Formu`nun 2.si yapıldı. Enerjinin dünyada çıkan büyük savaşların ana nedenleri arasında en önde gelenlerden biri olduğu belirtilirken, hala fosil yakıtlarının büyük önem taşıdığı dile getirildi.

Güneş Gazetesi; Mobilyacı Esnafına Dev Site
Mobilyacılar Odası Başkanı Ali Kutlu, mobilyacılar için büyük bir site yapacaklarının müjdesini verdi.

Haftalık Analiz Gazetesi; Gaziantep`in İhracatı Ankara`yı Solladı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından açıklanan ilk 1000 ihracatçı Firma araştırması sonuçlarına göre, Gaziantep İhracatta Ankara`yı geçti. Geçen yıla göre 3 firmayı daha listeye ekleyen Gaziantep, 53 firma ile dördüncü sıraya yükseldi.

Gaziantep Güvenhaber.com; Gaziantep`te 38 Hafıza sertifika verildi
Hoşgör Fatih Kur`an-ı Kerim Kursunda Hafızlıklarını tamamlayan 38 öğrenciye yapılan bir törenle Diyanet işleri başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından sertifikaları verildi.

Dün Saat 10.00`da Hoşgör Fatih Kur`an Kursu Külliyesinde Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan törene çok sayıda davetli katıldı.

Burada yapılan konuşmada, hafızlığın çok yüksek bir mertebe olduğunu belirten Diyanet işleri başkan yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz; "İslam Peygamberi Hz. Muhammed`e ilk emir ikra (oku) olmuştur. Kur`an-ı Kerim bir gönül muhabbeti gerçekleştiriyor. Hafızlık gerçekten yüce bir mertebedir. Ben bu mertebeye ulaşmış olan genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum." dedi.
Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir