• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Başörtüye Öcü Diyeni ve Destekçisini Payladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteci Cüneyt Özdemir, başörtülülere "öcü" diyen Serra Yılmaz`ı ve ona destek veren Hürriyet yazarı Ayşe Arman`ı yerden yere vurdu.

Serra Yılmaz`ın gelen eleştiriler karşısında "kıvırtarak kurtulmaya çalıştığını" ifade eden Özdemir, Radikal`deki yazısında Yılmaz`a destek veren Hürriyet yazarı Ayşe Arman`ı da payladı.

Serra Yılmaz`ın "açıkça yalan söylediğini" belirten Özdemir, "Neyse ki her bozacının olduğu gibi onun da iyi bir şıracı şahidi var! Geçen günlerde  "soyunmacı gazetecilik" yapmasını eleştirdiğim Ayşe Arman hakkında yazdıklarımı anlaşılan daha uzun süre içine sindiremeyecek" dedi.

Serra Yılmaz`ın, Habertürk`teki programını tekrar izlediğini vurgulayan Özdemir, cümleyi olduğu gibi aktardı. Özdemir, "Demek ki Serra Yılmaz ben o sözleri söylemedim derken yalan söylüyormuş. Söyleşinin devamında kısa bir U dönüşü yapıp başörtüsü derken kara çarşafı kastettim, diyor ama başörtüsünün ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz neyse ki..." şeklinde yazdı.

Başörtülülerin "yaşanmış mağduriyeti"ne dikkat çeken Özdemir, yazısını şöyle sürdürdü:

"Kafaların içinde kurulan o klişeler dünyası işte böyle canlı yayınlarda ellerinde olmadan yerlere dökülüp ortaya saçılıyor. Soyunmacı gazetecimiz bu sözleri toparlamak için ne kadar uğraşsa nafile...  İlk olarak, mağduriyet sınırını Serra Hanım kriterleri belirlemez. Bir insanın mağdur olması için illa işkence görmesi gerekmiyor. Sadece başı örtülü olduğu için bu ülkenin Cumhurbaşkanı`nın eşi bile bir zamanlar üniversiteden döndüyse emin olun "zamanında" yaşanmış bir mağduriyet vardır.

İkincisi, % 65`inin başının kapalı olduğu bir ülkede Serra Yılmaz tek bir başı
kapalı insanla arkadaş olmamayı başarmışken İtalya`da çektiği filmlerin marjinal
olmadığı ile övünüyor.

Açlık grevlerinde yüzlerce insan cezaevinde kritik bir aşamaya gelmişken, Türkiye`de otoriterlik alıp başını gitmişken, Suriye ile savaş kapıya dayanmışken hâlâ başörtülüleri öcü olarak nitelendirip oraya takılı kalmak marjinallikten başka nedir? İşte bu yüzden başka bir ülkede peri olabilseniz de bu ülkede cahillikten kurtulamıyorsunuz. Aklınız fikriniz alkıştaysa bu istikrarlı performans ayakta alkışı hak ediyor bakın.

risale haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir