• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Özgür-Der: İmam Hatip Saldırısını Kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Şube başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, bu türden saldırılar "barbarca" nitelendirilerek, sert ifadelerle kınandı.

Son aylarda bölgede, seçim öncesi yoğunlaşan protesto gösterileri sırasında, İslami yapılara yönelik saldırıların arttığını kaygıyla izlediklerini belirten Yılmaz, Yoksul İmam Hatip öğrencilerini yakarak katletme girişimi asıl itibariyle bölgede varlık gösteren ve PKK`ye eklemlenmemiş Müslümanların adeta ilerde nasıl yok edileceğinin tipik bir provası olduğunu söyledi.

BDP, Saldırıların Ortağıdır
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü, "Maalesef bugüne dek, saldırıların durdurulması konusunda BDP ve dolayımındaki çevrelere, kendi kitlelerinin faili olduğu bu tür saldırıları durdurmak konusunda etkin rol almaya yönelik olarak yaptığımız çağrılar ve görüşmeler görüldüğü üzere sonuçsuz kalmaktadır. Saldırıları örgütleyen kesimleri uyaran, kınayan, engel olacak etkide hiçbir üst düzey çağrı ve girişim henüz yapılmamıştır. Bu saldırılara sessiz kalan ve engelleme konusunda kitlesi üzerindeki etkinliğini kullanmayan ve de bu hususlarda ciddi hiçbir çaba göstermeyen BDP`yi bu saldırıların ortağı kabul etmekteyiz."

Bunları Şiddetle Kınıyoruz
Yılmaz, "Kendileri gibi düşünmeyen imamları katleden, neredeyse düzenledikleri tüm gösteriler sırasında dindar kesimin kurumlarına saldırıp barbarca yakıp yıkan, muhalif gördükleri Kürt Müslümanları kendilerine katılma konusunda tehditlerle zorlayan, kendisinden olmayana yaşam hakkı tanımayan ve bölgeyi istediği şekilde dizayn edeceğine inanan bu statükocu anlayışı şiddetle kınıyoruz" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir