• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
17 Mahalleyi Su Taşkınlarından Kurtaracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü`nün yürüttüğü yağmur suyu tahliye sistemi çalışmalarına Bahçelievler Mahallesi`nde devam ediliyor.
 
Seyhan`daki 17 mahalleyi su taşkınlarından kurtaracak olan projede, demiryollarının alttan geçeceği"yatay delgi sistemi" kullanılıyor.
 
Yapılan çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz`den bilgi aldı.
 
Bizzat `yatay delgi sistemi" çalışmalarının yapıldığı yere inen ve işçilerle de sohbet eden Aldırmaz, "Arıtmadan Vilayete kadar olan bölümdeki ana bakslar 4 tane olacak. Bu devasa baksların tamamlanmasıyla su taşkınlarının önüne geçilecek. 17 mahalle ve Valilik çevresinde artık su taşkınları yaşanmayacak" dedi.
 
Ana baksın çelik gömlekler ve içine yerleştirilen beton borularla döşendiğini, böylece 100 yıl dayanacak hale getirildiğini anlatan Aldırmaz, "Arıtmadan gelip havaalanından geçip vilayete giden baks 17 mahalle ve vilayetteki sorunu ortadan kaldıracak. Önceden sistem yetersiz olduğu için aşırı yağışlarda mahalleleri su basıyordu. Yeni sistem tamamlandığında artık bu sorun yaşanmayacak" şeklinde konuştu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir