• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Mezra Faki Camisine kilitli parke
Bingöl Belediyesi tarafından şehir merkezinde bulunan cami bahçelerinin güzelleştirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Yeşilyurt Mahallesi`ndeki Mezra Faki Camii bahçesi kilitli parke taşları ile döşeniyor.

Belediye Başkanı Serdar Atalay, cami bahçelerinin daha temiz ve güzel görünmesi için başlatılan çalışmaların şehir merkezinde bulunan bütün camii bahçelerine yaymayı hedeflediklerini söyledi. Vatandaşların daha rahat ve güzel bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için cami bahçelerini kilitli parke taşları ile döşediklerini belirten Atalay, cami bahçelerinin güzelleşmesi için başlattıkları çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Atalay, "Cami bahçelerini insanların çok rahat bir şekilde gelip vakitlerini geçirebileceği nezih alanlar yapıyoruz" diye konuştu.

Bingöl`ün Sesi Gazetesi: Köy hayali, muhtar gerçek
Varto`da 1966 yılında meydana gelen deprem nedeniyle Solhan İlçesi`nin Doğuyeli Köyü`nde evleri hasar gören köylüler için ilçe merkezinde konut yapılırken, köy iskana kapatıldı. Resmi kayıtlarda görünmeyen köyün resmi muhtarı var. Köy, yol, elektrik, su, altyapı hizmetlerinden de yoksun.

Solhan ilçesinde devletin hiçbir hizmetinden yararlanamayan, iskana kapalı olan ve resmiyette yerleşim birimi olarak görülmeyen Doğuyeli Köyü`nde muhtar seçilmesi ilginç bir tezatı ortaya koyuyor.

Bingöl Olay Gazetesi: Trafik Kazası: 1 Ölü 15 Yaralı
Elazığ-Bingöl seferini yapan midibüsün takla atması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Zazaca `Siyaset Dili` olmalı
Çiçek: "Siyaset dili kavramı, ideolojik ve kamplaşmadan uzak bir şekilde Zazaca`nın toplum tarafından içselleştirip, talep edilebilir hale gelmesini ifade etmektedir. Bu Sempozyum, Zazaca`nın dil veya lehçe olması tartışmasını da geride bırakmıştır."

Zazaca üzerine çeşitli çalışmaları bulunan ve Bingöl Üniversitesi`nce bu yıl ilk düzenlenen Uluslararası Zaza Dili Sempozyumu`nda tebliğde bulunan M.Fatih Çiçek, sempozyuma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Seçim sürecine denk gelmesine rağmen kamuoyunun göstermiş olduğu yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Çiçek, yok olma tehlikesi altında bulunan Zazaca`nın yaşatılması için sempozyum düzenleme duyarlılığı gösteren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

"İDEOLOJİLERDEN SIYRILMAK LAZIM"
Zazaca`yı "Yarı ölü dil halini almak üzere olan" sözleriyle niteleyen Çiçek, tebliğinde de belirttiği üzere Zazaca`nın kurtulmasının "bir siyaset dili olmasından" geçtiğine inandığını belirtti.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Köylüler kazma kürekle iş başında
Yedisu ilçesinde 1978 yılında ihalesi yapıldıktan sonra yarım bırakılan sulama kanalını tamamlamak isteyen köylüler, kazma ve küreklerle çalışma başlattı.

İlçe merkezi ile birlikte Eskipınar, Döşengi, Eskibalta, Karapolat ve Ayanoğlu köylerindeki arazinin sulaması için yapılan kanalın ihalesi yapıldıktan sonra bir kısmı yapıldıktan sonra yarım bırakıldı. Tüm uğraşlara rağmen tamamlanamayan sulama kanalı bölgedeki çiftçileri harekete geçirdi. Toplanan yaklaşık 80 kişi kazma ve küreklerle kanalda temizlik çalışması başlattı. Daha önce yapılan ancak uzun yıllar kullanılmadığı için tahrip olan kanalda temizlik yapan köylüler, yapılmayan bölgeleri ise kazmalarla kazarak arazilerine su götürmeyi hedefliyor.

Bingöl Online Gazetesi (Haftalık): Hz. Fatıma annemiz bizim için örnektir
Hz. Fatıma`yı anma ve anlama programında, Peygamber Efendimizin kızı Hz. Fatıma`nın kıyamete kadar gelecek olan kadınlara örnek olduğuna dikkat çekildi.

Mustazaf-Der Bingöl Şubesi Bayan Komisyonu, "Dünya Müslüman Kadınlar Haftası" nedeniyle Hz. Fatıma`yı anma ve anlama programı düzenledi.
Cumartesi günü saat 13.30`da Yeşilvadi Düğün Salonu`nda gerçekleşen program, bayanlara yönelik olarak gerçekleşti.

Yoğun ilginin olduğu görüldüğü program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gencin Expres Gazetesi(Haftalık): Bilirkişi Raporu: Bina Sağlam
Birçok defa incelemeye alınan ve her defasında farklı bir hasar raporuyla gündeme gelen Genç Devlet Hastanesi Eski Hizmet Binası için yapılan son incelemede binanın sağlam olduğu yönünde rapor verildiği öğrenildi.

Mayıs 2003`te meydana gelen deprem sonrası `Orta hasarlı` raporu verilen ve 2007`ye kadar hasara rağmen mevcut yerinde hizmet vermeye devam eden Genç Devlet Hastanesi eski hizmet binasının kör düğümü nihayet çözüldü. Orta hasarlı denilen Genç Devlet Hastanesi eski binasının incelemesi tamamlandı. Yapılan incelemenin ardından bilirkişi heyetinin hastane binası için sağlam raporu verdikleri öğrenildi.

Genç Gazetesi (Haftalık): Müslüman Kadınlar İçin Bulunmaz Bir Model "Hz. Fatıma"
Dünya Müslüman Kadınları Günü ve Hz. Fatıma`nın Doğum yıldönümü münasebetiyle, Genç-Der Kadın Kolları tarafından bir anma Programı gerçekleştirildi.

Genç-D er Kadın kolları merkezinde düzenlenen program, Kur`an tilavetinin okunması ile başladı. Hz Fatıma`nın hayatı, şahsiyeti, cesareti, kişiliği, ahlaki, ibadeti, tesettürü ve diğer mümin kadınlara örnekliği detaylı bir şekilde dile getirildi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir