• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Çocuğunuzun Şeker Hastasılığını Gizlemeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Sağlık
Uzmanlar yaptıkları araştırmalar sonucunda birçok ailenin şeker hastası olan çocuklarından bu hastalığı gizlediklerini tesbit ettiler. Oysaki aileler gizledikleri bu hastalık yüzünden çocuklarına bilmeyerek zarar veriyorlar.

DİABETİ, ÖĞRETMEN VE ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞIN
Anne ve babalar mutlaka çocuklarının şeker hastası olduğunu onlara söylemeleri gerekir. Bu hastalığı eğer çocuk okula gidiyorsa öğretmen ve arkadaşlarının da bilmeleri çocuğun sağlığı açısından faydalı olacaktır. Bu paylaşım, çocukta oluşabilecek ani rahatsızlık sırasında önemli katkıda bulunacaktır. Çocukta şekere bağlı olarak oluşan bir rahatsızlık anında, organlara verebilecek tahribatın en aza indirilmesinde önemli katkı sağlayacaktır. Uzmanlar, öğretmenlerin bu tür rahatsızlığı bulunan çocukları yakından takip etmeleri ve okuldaki durumlarını da aile ile paylaşması gerektiğini kaydediyor.
Yapılan araştırmalarda son yıllarda şeker hastası sayısının arttığı görüldü. Eskiden ileri yaşlarda görülen rahatsızlık şimdilerde bebeklerde bile teşhis ediliyor. Halk arasında şeker hastalığı olarak adlandırılan diyabetin birçok sebebi vardır. “Diyabetli çocuklarda ve ailelerde zaman zaman hastalığı saklama hali söz konusu. Aile hastalıktan bahsetmiyor. Hasta değilmiş gibi davranıyorlar. Oysa böyle çocuğun zaman zaman ciddi desteklere ihtiyacı vardır. Yakın arkadaşları mutlaka bilmelidir. Hastalık saklanmamalıdır. Okul çağındakilerde öğretmeninin mutlaka bilmesi gerekiyor. Okul yöneticisi mutlaka bilmelidir. Acil durumda nasıl müdahale edilecek, neler yapılacak bunu önceden bilmesi gerekiyor. Hazırlıklı olmalıdır. Diyabetlilere evde ve okulda sıkı denetim olmalıdır. Kayıtlar düzenli olmalıdır. Çocuk ihtiyaç olduğu zaman kan şekerine, idrar şekerine, idrar ketumuna bakabilmesi gerekiyor. Günümüzde artık bütün diyabetler ve çocuklar için şeker ölçüm cihazları mevcuttur.”
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir