• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Vatandaş Kış Hazırlığı İçin Ucuz Sobalara Yöneldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Kış hazırlıkları başlarken, vatandaşlar fiyatları pahalı olan sobaları alamayınca fiyatı daha düşük olan sac sobalara yöneldi.

 

Yıllardır soba satıcılığıyla geçimini yapan Servet Çakırgöz, işlerinin önceleri daha iyi olduğunu belirterek, \"yıllardan beri bu işi yapıyorum. Önceleri ilimizde kaloriferli dairelerin sayısı az olması ve soba kültürünün halkın arasında yaygın olması hasebiyle işlerimiz rayında gidiyordu. Saçtan yapılan sobalara rağbet vardı. Ama şimdi insanlarımızın kaloriferli dairelere taşınmalarıyla ve halkın içinde yaygın olan kültürün yavaş yavaş kaybolmasıyla soba satışlarımızı etkilemiş durumdadır. Saçtan yapılan ve 50 ile 80 TL arasında sattığımız sobalar garibanın tercihi haline gelmiş durumda\" dedi.

 

Soba alıcılardan Adnan Kanat ise, \"Bitlis`te kış şartlarının çetin geçmesi nedeniyle soba kullanmak zorundayız. Mobilyalarda satılan fiyatı yüksek olan kaliteli sobaları almak için maddi imkanlarımız yeterli olmadığı için biz de sobacıların sattığı bazen kendi yapımları olan sacdan yapılan daha ucuz sobaları alıp idare ediyoruz\" diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir