• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Omar'ın kınanmasına yönelik karar tasarısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEW YORK

ABD Temsilciler Meclisinin en genç kadın üyesi Alexandria Ocasio Cortez, ABD Kongresinin ilk başörtülü Müslüman üyesi Ilhan Omar'ın terörist israil lobisinin Amerikan siyasetindeki rolüne ilişkin açıklamalarını kınamak için Temsilciler Meclisine sunulan karar tasarısı hakkında Twitter hesabında açıklamalarda bulundu.

ABD'de Meksika sınırına örülecek duvar nedeniyle hükümet kapandığında bir Cumhuriyetçi Parti üyesinin "Puerto Rico'ya" gidin diye bağırdığını anımsatan Cortez, "Ilhan hakkında aranan kınama konusunda en yaralayıcı olan nokta, kimsenin Latin kökenli ya da diğer topluluklardan kişiler hakkında açıklamalar yapıldığında bu seviyede bir kınama talep etmemesi." değerlendirmesinde bulundu.

İnsanlara nasıl hissetmeleri gerektiğini söylemeye yetkisi olmadığını vurgulayan Cortez, "Ancak yine de şu sorular cevaba muhtaç: Homofobik, siyahi karşıtı, yabancı düşmanı söylemler ya da 'Obama'yı Kenya'ya geri göndereceğim' diyen Kongre üyesi için neden ortada bir karar tasarısı yok?" ifadesini kullandı.

OMAR'A GAZETECİLERDEN DESTEK

ABD'li gazeteci Jeremy Scahill da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Demokrat Parti'nin Ilhan Omar'ı otobüsün altına atması (ne yazık ki şaşırtıcı değil) rezillik. Omar, ölüm saçan apartheid israil hükümetine ABD'nin verdiği destek ve Amerikan politikacıların yabancı bir gücün ajandasına hizmet etmesine yönelik tamamen meşru endişelerini dile getirdi." görüşünü paylaştı.

"Akıllıca davranan bir toplumda yaşasaydık, Filistinlileri katlederken bile israil hükümetini destekleyen ve lobicilerine çıkarları için yakın davranan bu siyasiler, soruşturmaya ve kınamaya odaklanırdı. Onun yerine, cesurca sesini yükselten bir kadına, Ilhan Omar'a saldırıyorlar." değerlendirmesinde bulunan Scahill, Omar'ın başkent Washington'da her iki partinin de baskısıyla yüz yüze olduğunu vurguladı.

New York Times yazarlarından Müslüman yazar ve avukat Wajahat Ali de Omar'a yönelik İslamofobik saldırılara ve Temsilciler Meclisindeki karar tasarısına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Ali, "#IStandWithIlhan (Ilhan'ı destekliyorum) etiketini desteklemelisiniz çünkü, beyaz Cumhuriyetçilerin antisemitik açıklamaları görmezden gelinirken, Omar korkunç Müslüman karşıtı yorumlar, ölüm tehditleri alıyor, berbat ve utanç verici bir çifte standartın saldırısına uğruyor." dedi.

Omar'ın kınanması için karar tasarısı

ABD Temsilciler Meclisinden bir grup Demokrat vekilin Minnesota Temsilcisi Demokrat İlhan Omar'ın terörist israil lobisinin Amerikan siyasetindeki rolüne ilişkin açıklamalarını kınamak için Kongreye sunduğu karar tasarısı yarın oylanacak.

Tasarının terörist israil yanlısı İftira ve İnkarla Mücadele Birliği adlı kuruluşun Kongre üyelerine yolladığı mektuptan hemen sonra gündeme gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Daha önce Amerikan siyasilerinin israil destekli lobilerden aldığı paralardan dolayı işgalci çete israil'e destek verdiklerini ima eden bir paylaşımda bulunan Omar, artan tepkilerden dolayı özür dilemişti.

Omar geçen hafta bir kitapçıda yaptığı açıklamada "İnsanları yabancı bir ülkeye biat etmesine tamam diyen bu ülkedeki siyasi etkiyi konuşmak istiyorum." demişti.

Bu açıklamaları da tepki çeken Omar, Twitter hesabından "Kendi ülkeme Kongre'de veya bir komitede hizmet etmek için yabancı bir ülkeye destek için biat/vaat etmem beklenmemeli. Her gün bana israil yanlısı değilsem Amerika karşıtı olduğum söyleniyor. Bunun sorunlu olduğunu düşünüyorum ve bunda yalnız değilim. Ben sadece bunun üzerine sesimi çıkarma konusunda istekliydim ve saldırılara kendimi hedef haline getirdim." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir