• DOLAR 32.604
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.349
  • ...
İşgalci israil Bu Vicdansızlığı da Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Komitenin raporunda, Filistinlilerin evlerini yıkma ve Kudüs kentini asıl sakinlerinden arındırma politikalarına işaret edilerek, Kudüs ve banliyölerinde Filistinlilere ait 22.500 evin yıkılacak ruhsatsız binalar kapsamında olduğu belirtildi.

Silvan Topraklarını Savunma Komitesi tarafından bugün (6 Kasım Salı) yayınlanan raporda ayrıca, Kudüs topraklarının yüzde 52`sinin kentin işgalinden sonra inşa edilen 18 Yahudi yerleşkesi tarafından işgal edildiğine, geri kalan arazilerin yüzde 28`inin ise yeşil alan olarak sınıflandırıldığına ve Filistinlilerin bu bölgelerde inşaat yapmasının yasak olduğuna dikkat çekildi.

Yeşil alan olarak sınıflandırılan bölgelerin gelecekte Yahudi yerleşkeleri inşası için ayrıldığını belirten komite, Kudüs`teki caddeler, yollar ve kamu binalarının yaklaşık yüzde 10`luk bir alanı kapladığını, Filistinlilerin inşaat yapmasına izin verilen alanın ise Kudüs`ün yüzde 10`unu geçmediğini bildirdi.

Silvan Topraklarını Savunma Komitesi Başkanı Fahri Ebu Ziyab, Siyonist işgal yönetiminin 1948 yılından bu yana Kudüs`te Filistinlilere ait 2019 evi yıktığını ve Filistinlilerin bu yıkımlar sonucu oluşan kaybının 600 milyon dolara ulaştığını söyledi.

FEM

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir