• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Bir Dakikada 3 Kişiyi Öldürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türk Toraks Derneği Tüberküloz Çalışma Grubu`nun yaptığı açıklamada, tüberkülozun (verem) hava ile bulaşan ve öldürebilen bir hastalık olduğu ve çok az bir maliyetle tedavi edilebildiği belirtilerek, dünyada bu hastalıktan her dakikada 3 kişinin öldüğü kaydedildi.

Tüberkülozla mücadeleye yeterli bütçenin ayrılmadığı, 2011`de tahmin edilen tüberkülozlu hasta sayısının 8,7 milyon olduğu, bunlardan 1,4 milyonunun da öldüğü bildirilen açıklamada, çok sayıda kişinin ölüm nedeninin tanı konulmamış ve tedavi almamış olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, 2011`de 5,8 milyon hastaya tanı konulduğu ve tedavi edildiği, buna karşın ölümlerin meydana geldiği kaydedildi.

2010`da yeni tanı konulan hastalarda tedavi başarısının yüzde 85, mikroskopla tanı konulan akciğer tüberkülozlu hastalarda tedavi başarısının ise yüzde 87 olduğu belirtilen açıklamada, yeni saptanan hasta sayısında 2010`a göre 2011`de yüzde 2,2 düşüş olduğu ancak halen verem ölümlerinin dünya genelinde devasa boyutta olduğu ifade edildi.

Açıklamada, son 10 yılda yeni tanı yöntemleri, yeni ilaçlar ve yeni aşılarla ilgili ciddi çalışmaların yürütüldüğü, hızlı moleküler tanı yöntemlerinin kullanıma girdiği, tüberkülozda etkili bir aşının geliştirilmesinin 2020`yi bulacağı kaydedildi.

Yeni Şafak

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir