• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Başbakan`dan AB`ye Vize Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara`da temaslarda bulunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmenin gündeminde AB üyeliği ve Türkiye`nin artan kredi notu vardı.

Başbakan Erdoğan, üyelikle ilgili eleştirilerini dile getirirken, Hollanda Başbakanı Erdoğan`ı Türkiye`nin artan kredi notundan dolayı tebrik etti.

41 yaşındaki Hollanda Başbakanı Başbakan Erdoğan`ın konuğuydu. Başbakanlık Merkez Bina`daki görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçti. Gündem`de Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne üyeliği vardı.

"Bu İş Aşılacak Ama Bizi Biraz Yoruyorlar"

Başbakan Erdoğan, “AB ile uzaktan yakından alakası olmayan Latin Amerika ülkeleri dahi Şengen vizesi kullanır gibi rahatlıkla girip çıkıyorlar. Türkiye müzakereci bir ülke olmasına rağmen bu muafiyetten istifade edemiyor. Bunu AB`deki dostlarımıza anlattık anlatıyoruz. Öyle zannediyorum ki bu iş aşılacak, aşılıyor. Bizi biraz yoruyorlar, terletiyorlar. Bu iş aşılacak ama bizi biraz yoruyorlar” şeklinde konuştu.

“Türkiye Kesinlikle AB’ye Girer”

Hollanda Başbakan`ı Rutte de Türkiye`yi AB üyesi olarak görmek istediklerini ifade etti.

Rutte, “Uzun vadeli bir süreçten söz ediyoruz. Türkiye bu kriterlere uymakta adım adım çaba gösteriyor. Zaman içerisinde Türkiye`nin kesinlikle Avrupa Birliği`ne gireceğini düşünüyorum.

Rutte’dan Erdoğan’a Kredi Notu Kutlaması

Görüşmenin gündeminde Türkiye`nin artan kredi notu da vardı. Mevkidaşı, Başbakan Erdoğan`a tebriklerini iletti.

Hollanda Başbakan Rutte, “Bu kredi skorlaranın nasıl çalıştığını anlamakta çok zorlanıyorum ve bunu anlama çabasını uzun süre önce geride bıraktım. Ama şu anda çok güzel bir haberden bahsediyoruz. Demek ki artık bağımsız bir hakem Türk ekonomisini yabancı yatırıma çok müsait buluyor ve bu, bundan sonra yabancı yatırımların Türkiye`ye çekilmesi açısından çok önemli bir gelişmedir. Başbakanımız adına çok mutluyum” dedi.

Suriyeliler İçin 2 Milyon Avro Yardım

Görüşmelerde Suriye konusu da konuşuldu. Hollanda Başbakan`ı, Türkiye`deki Suriyeliler için 2 milyon Avro yardımda bulunacaklarını dile getirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir