• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaşlı Kadın Bakan Şahin`i Tanımayınca
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bakan Şahin, toplantı salonundan ayrılmasının ardından Vali Kerem Al`ı makamında ziyaret etti. Aydın Valiliği önündeki kalabalığı gören Ayşe Tülü (74) isimli yaşlı kadın, içeride bir bakanın olduğunu öğrenince görüşmek için yaklaşık 1 saat kapının önünde bekledi.

Valilik çıkışında Bakan Şahin`i selamlayarak karşılayan Tülü, Şahin`in elini sıkarak `hoş geldin` dedi. "Maşallah suphanallah. Allah akıl fikir versin" diyerek Bakan Şahin`i yanaklarından öpen yaşlı kadın, "Seni görmeye tamah ettim. Bu yüzden köye giden arabayı kaçırdım. Ben Türkiye`nin Cumhuriyet ninesiyim" diye konuştu.
Bakan Şahin`i hastalığını atlatması nedeniyle yapacağı mevlide davet eden Tülü, Bakan Şahin`in sırtını sıvazlayıp, "Adın ne senin. İsmin ne?" deyince, Bakan Şahin gülmeye başladı.

Yaşananlara aldırış etmeden konuşmaya devam eden yaşlı kadın, "Ben Türkiye`nin efe ninesiyim. Aydın`ın devlet ninesiyim. Fakirlerin annesi, şehitlerin ninesiyim. Köyümün de ağasıyım. Tamam mı?" diyerek konuşmasını sürdürdü. Yaşlı kadın ile Bakan Şahin arasında geçen diyalogları çevredekiler gülümseyerek izledi.

Yaşlı kadını büyük bir sabırla dinleyen Bakan Şahin, "Bir köye bir ağa yeter" dedi.
Şahin`in bu sözü üzerine daha da mutlu olan Ayşe Tülü, "Doyulacak insan değilmişsin. Beklediğime değdi doğrusu. Allah razı olsun, köye de beklerim" şeklinde konuştu.

BAKANA TELEFONUNU EZBERLETTİ
Bakan Şahin`e köyünün ismini ve telefon numarasını söyleyen Tülü, Şahin`in telefon numarasını unutmaması için ezberlemesini istedi. Şahin`in numarayı yanlış söylemesi üzerine yaşlı kadın, Bakan Şahin`den telefon numarasını tekrar söylemesini istedi.

Yaşlı kadına "Bana telefon numaranı söylettirdin ama herkes numaranı öğrendi. Ama ben bilerek kod numarasını söylemedim" diye takılan Bakan Şahin, yaşlı kadına tekrar sarıldıktan sonra makam aracına binerek Aydın`dan ayrıldı.


İHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir