• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
"Üç aylar on bir ayın sultanının habercisidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üç ayların, "On bir ayın sultanı Ramazan'ın" habercisi olduğunu belirten Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, içerisinde birçok hayırlı gün ve geceler barındıran üç ayların gereği gibi idrak edilmesi gerektiğini kaydetti.

On bir ayın sultanı Ramazan'ın habercisi üç aylara 8 Mart Cuma günü girileceğini söyleyen Sarıkaya, Regaip Kandili, Berat Kandili, Miraç olayı ve yine bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bu üç ayların içerisinde gerçekleşen manevi iklimler olduğunu dile getirdi.

Sarıkaya, "Üç aylardan birincisi Recep, ikincisi Şaban ve üçüncüsü Ramazan'dır. Bizim genel literatürümüzde Ramazan'a biz, 'On bir ayın sultanı' diyoruz. Hakikaten o sultan olan aya iki ay bir hazırlık yapmış oluyoruz. Kutlamış olduğumuz kandillerde onun öncüsü durumunda. Dolayısıyla bu üç aylardan Recep ayı aslında içerisinde kavganın, savaşın ve hiçbir kötü davranışın olmadığı haram aylardandır." dedi.

Hazreti Peygamberin, üç aylara ilişkin Hadis-i Şeriflerinin üç ayların önemini ortaya koyduğunu ifade eden Sarıkaya, kentte üç aylar içerisinde çeşitli programların düzenleneceğini söyledi.

Sarıkaya, "Hazreti Peygamber'in (s.a.v), 'Allah'ım, bizlere Recep ve Şaban'ı bereketli eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır.' Hadis-i Şerifi çok meşhurdur. Bizlerinde duası o yöndedir. Dolayısıyla Elazığ olarak Mamura-tul Aziz'in aziz insanlarına bu mevsimin başlangıcı olan, perşembeyi cumaya bağlayan gece, ilimizin en büyük camilerinden olan İzzet Paşa Camii'nde Mevlid-i Şerif ile ve okunmuş olan hatimlerle inşallah başlıyoruz. Daha sonra bu üç aylar içerisinde yer alan diğer programlarımız yer alacak. Bu vesile ile Mamura-tul Azizin kıymetli insanlarının, milletimiz ve tüm İslam Âleminin mübarek Regaip Kandillerini tebrik ediyorum. Şüheda yurdu vatanımızda birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar bağımsız, özgürce yaşamayı ve Rabbimizin rızasına uygun olarak bir hayatı yaşamayı niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, son olarak herkesi, perşembeyi cumaya bağlayan gece icra edilecek olan mevlit programına davet ettiklerini dile getirdi. (Mustafa Daştan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir