• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
ABD Sandık Başında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başkent Washington`da, vatandaşlar, mesai günü olduğundan, iş yerlerine gitmeden önce oy kullanmaya çalıştı.

Bu nedenle de daha gün yeni doğarken seçim merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.
Oy kullanmak için merkeze gelenlerden Dixie adlı bir Amerikalı seçmen, AA muhabirine, gün içerisinde kuyrukların daha uzun olacağını düşünerek, şimdiden oy vermeye karar verdiğini söyledi.

Hemşire olarak görev yaptığını belirten Dixie, uzun mesai saatlerinde çalışması nedeniyle de erkenden gelip oyunu kullanmak istediğini dile getirdi.

Kathy adlı bir diğer Amerikalı da çalıştığını ve oy kullanmak için mesai saatinin bitmesini beklemek istemediğini kaydederek, ``Oyumu kullanabildiğimden emin olmak istedim`` dedi.

Adam ve Callie adlı çift de işe gitmek zorunda olduklarını ancak aynı zamanda buraya gelip demokratik işleyişe katılmaya da çok önem verdiklerini belirtti. Çift, ``Bu yüzden de sabah 6`da gelip oy verdik. Oy vermek bizim için çok önemli`` diye konuştu.

İlk oylar geceyarısında kullanıldı

Öte yandan, yerel saatle geceyarısından sonra, geleneksel bir uygulama çerçevesinde, New Hampshire eyaletinin iki küçük kasabasında, seçim gününün ilk oyları kullanıldı ve sayıldı.


Buna göre, Dixville Notch kasabasındaki sandıktan Obama ve Romney`ye 5`er oy çıkarken, Hart`s Location`da da Obama 23, Romney 9, Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson da 1 oy aldı.


İlk oyu kullanan Dixville Notch kasabasında adayların ilk kez eşit oy aldığı görüldü.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir