• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Alternatif Tıp: Bitkisel İlaçlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Halk arasında alternatif tıpta olarak bilinen bitkisel ilaçlara, modern dünyada gün geçtikçe ilgi ve alakayı beraberinde getirdiğinden dolayı özellikle büyükşehirlerde her köşe başında bir baharatçı dükkanına rast gelmek, neredeyse mümkün hale gelmiş durumdadır.
 
Alternetif tıp olan bitkisel ilaçların her derde deva bir çok hastalığa şifa ve hastalıklarda yan etki yaratmadığını söyleyen Nurs Seyda Baharatçısı sahibi Şahabettin Er, bu ilaçların insanlık tarihi ile başladığını, Hz. Adem den bu yana insanlara fayda sağlayan bitkisel ilaçların Lokman Hakim ile insanlara faydasının zirvesine ulaştığını belirtti.
 
Bitkisel ilaçlara ilgi artıyor
Er, artık suni ilaç kullanmaktan rahatsızlık duyanların doğal bitkisel ilaçları kullanmaya yöneldiklerini ifade ederek bitkisel ilaçlar hakkında daha sonra şu bilgileri verdi:"Doktorlar tedavi edemedikleri hastaları bize yönlendiriyorlar. Yer yer doktorlar bizden bitkisel ilaç almaya geliyorlar. Batı ve batıcı zihniyet İslam ve Müslümanlara çağ dışı diyerek kendilerince teknolojinin zirvesine ulaştıklarını zannediyorlar ancak modern makineler elde ettikleri ilaçlar ile insanlara fayda yerine yan etkiye dayalı binlerce zarar veriyorlar dolayısıyla bitkisel ilaçların genel anlamda hiçbir yan etkisi olmamakla beraber yerinde ve etkili kullanımında Allah`ın izni ile şifa bulabilirler"
 
Hastalıkları Önleyen Bitkisel İlaçlar
Şifa kaynağı olan bu bitkisel ilaçları kullanan insanlarda sağlık sorunlarının pek nadir görüldüğünü belirten Er, kendilerinin sattığı, polen, propolis, kara çörek otu, zencefil, anason, karanfil, civanperçemi, rezene, peygamber çiçeği, zerdeçal, hatmi çiçeği, kekik, Mekke gülü, kişniş, havlu can, kereviz otu, servi çam kozalağı, papatya, meyan kökü, ısırgan tohumu, nane bitkilerin adeta besin kaynağı olduğunu ve hastalıkların oluşmasını önlediğini ifade etti. (Yakup Moğulgani-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir