• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Sason Kaymakamı`ndan Çadırda Eğitim Haberine Tekzip
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Sason ilçesine bağlı Çağlı Köyünün 10 haneli Kuzguncuk Mezrasında okuma çağındaki 17 Öğrencinin, iki aydır çadırda eğitim görmesi haberleri nedeniyle Sason Kaymakamı Bahadır Yörük açıklama yaptı.

 

Açıklamada, \"05/11/2012 tarihinde internet haber sitelerinde yayımlanan \"Batman`da Çadır Okulunda Eğitim\" haber Kaymakamlığımızca incelenmiş olup, konu ile ilgili bilgiler Kaymakamlığımız tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkarmıştır\" denildi.

 

Çadırda eğitim yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten Kaymakam Yörük, \"Çadırın önüne Türk Bayrağı dikilmesi ve öğrencilerle fotoğraf çektirilmesi tamamen bir çarptırmadır. Çadırda eğitim verilmesiyle ilgili hiçbir onay verilmemiştir\" dedi.

 

Adı geçen mezradaki öğrencilerin okuması için eğitim yılı başında bir adet prefabrikin bu köye gönderildiğini ve hemen akabinde bir öğretmenin görevlendirildiğini dile getiren Kaymakam Yörük, \"Ayrıca bu prefabriğin kurulması için 150 km uzakta bulunan ve çalışan bir kepçe gönderilmiştir. Ancak köy sakinleri arasında arazi ve su anlaşmazlığı bulunduğundan kendileri arasında prefabriğin kurulacağı yer konusunda arbede yaşanınca kolluk kuvvetleri olaya müdahale etmiş ancak tüm ısrarlara rağmen prefabriğin kurulması kabul edilmeyince olayların daha fazla büyümemesi için prefabriğin kurulmasından vazgeçilmiştir\" ifadelerini kullandı.

 

Köy sakinlerinden Ebedin Saltan`ın kendisine ait evi hem okul hem de lojman olarak vereceğini söylemesine rağmen köylülerin bu teklifi kabul etmediği bilgisini veren Kaymakam Yörük, \"Ayrıca köye 2 km uzaklıkta Yücebağ İlkokulu/Ortaokulu, Yücebağ Posta İlkokulu/Ortaokulu ile Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu bulunup öğrencilerin bu okullardan birine taşınması için bir öğrenci servisi verilmiştir. Köylüler 6, 7, 8. sınıf öğrencilerini Kaymakamlığımızca tahsis edilen öğrenci servisi ile Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu`na gönderdikleri halde aralarındaki arazi ve su anlaşmazlığından ötürü 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerini okula göndermemektedirler\" dedi.

 

Kaymakam Yörük açıklamasının devamında, \"Tüm girişimlerimize, sunulan alternatiflere ve öğrenci velileriyle defalarca görüşülmesine rağmen, veliler çocuklarını okula göndermemekte ısrar etmiş ve 222 sayılı kanuna göre suç işlemiş sayılmaktadırlar. Okula göndermemelerinin tek sebebi kendi aralarında dada önceden gelen arazi ve su konularındaki husumet ve anlaşmazlıklardır. Yücebağ İMKB Yatılı Bölge okul müdürlüğü tarafından da veliler ziyaret edilmiş, devamsızlık mektupları gönderilmiş ve yapılan ikna çalışmaları sonuç vermemiştir. Bu öğrencilerimizin okula gönderilmesi ve eğitim görmeleri için ilçe Kaymakamlığı olarak yapılması gereken tüm çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir\" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir