• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Bisikletle 10 Ülkeyi Dolaşacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Barışı simgelemek amacıyla Ankara`dan yola çıkan bir bisikletçi, 10 ülkeyi dolaşacağını söylüyor. Toplam 33 bin 500 kilometrelik yolu pedal çevirerek gitmeyi düşünen bisikletçi Mustafa Yıldız, gideceği ülkeleri araştırdığını, pasaport işlemlerini bitirdiğini ve gideceği her ülkeye barışı götüreceğini söyledi.

Yıldız, \"Bu gezime 20.10.2012`de Ankara`da başladım. 17 günde Bitlis`e vardım. Yola çıkmadan önce arkadaşlarım bana `Doğu ve Güneydoğu illerinden geçerken insanlar seni öldürecek` dediler. Açıkçası devamlı haberlerde aynı manzarayı görüyorduk, oysaki durum hiç öyle değildir\" dedi.

Basın Olayları Çarptırıyor
Ülkedeki basın ve medyanın olayları çarpıtarak yansıttığını dile getiren Yıldız, \"Medya, buradaki güzellikleri ve iyi insanları hiç gündem yapmayıp, bu güzellikleri örtmeye çalışıyor. Ankara`dan Bitlis`e gelinceye kadar gördük ki Doğu ve Güneydoğu`da yaşayan halkın ne kadar misafirperver, sıcakkanlı ve dürüst olduğunu gördüm. Gittiğim her yerde çay ikram ediliyor, yemek veriliyor, evlerine yatmak için davet ediyorlar. Buda Doğu ve Güneydoğuda iyi insanların kötü insanlardan daha fazla olduğunu ve medyanın da bunu yansıtmadığını gözlerimle şahit oldum\" dedi.

Yıldız son olarak, \"Barış için başlattığım ve 16 ay sürecek olan bu yolculuk esnasında İran, Hindistan, Pakistan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya başta olmak üzere 10 ülkeyi bisikletle dolaşarak toplam 33 bin 500 kilometre yol gideceğim. 2014 yılının Şubat ayında tekrar Türkiye`de olacağım inşallah\" dedi.

Bitlis`e bir süre Gençlik İl Spor Müdürlüğünce ağırlanan Yıldız, öğle yemeğinin ardından barış için pedal çevirmeye devam etti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir